KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Rasmus Steenberger

forSF - Socialistisk Folkeparti
Kommune: Københavns Kommune
Beskæftigelse: Offentligt ansat
  • Kommunalvalg 2021

40 år

Kandidat-/masteruddannelse

VALGRESULTAT

Rasmus Steenberger valgt med 1.430 stemmer i København

Rasmus Steenberger fik 1.430 personlige stemmer ved kommunalvalget 2021, hvor han var opstillet for SF i Københavns Kommune. SF fik seks mandater i Københavns Kommune.


Kommunen er inddelt i 53 afstemningsområder. Ved afstemningsområdet 4. Øst fik Rasmus Steenberger flest stemmer blandt SFs 24 opstillede kandidater.


Tredobling af personligt stemmetal
Ved kommunalvalget i 2017 fik Rasmus Steenberger 346 personlige stemmer, det svarer til en fremgang på 1.084 stemmer.


SF fik 11,0 % af stemmerne i København, 2,7 procentpoint mere end ved 2017-valget og 3,4 procentpoint mere end på landsplan. 63 % af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 24 opstillede kandidater, heraf gik 7 % til Rasmus Steenberger.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

EN LEVENDE KLODE TIL NÆSTE GENERATION Jeg er politisk aktiv, fordi der mangler klimahandling! Vi bruger klodens ressourcer og vores menneskelige ressourcer forkert. Vi skal indrette os med bæredygtig energi, transport og forbrug – og samtidig skal vi værne om byens udsatte borgere, demokratiet, børnene og byens sjæl. København skal være CO2-neutral i 2025 og klima-positiv i 2030. Og alle skal med!

Politiske mærkesager

MERE KLIMAHANDLING - KLODEN FØRST!

København har lovet at være CO2-neutral i 2025. Det er vores vigtigste opgave! Flere cykler, færre fossilbiler. Flere grønne gader, mindre afbrænding. Mere natur, mindre luftforurening. Flere fossilfri anlægsprojekter, mindre glas og stål. København skal være en klimapositiv kommune i 2030.

HJÆLP TIL UDSATTE BØRN OG VOKSNE

Flere skæve boliger i hele byen, så færre står uden tag over hovedet. Flere fixerum til byens udsatte stofbrugere, så vi får værdighed og tryghed for alle. Mindre kommunal kasse-tænkning, så handicappede og folk med psykiske lidelser får reel hjælp. Vi skal undgå problemer i voksenlivet ved at gribe tidligt ind: Minimums-normeringer, inklusion, mindre skoleklasser og tid til at hjælpe.

HOLD FAST I BYENS SJÆL

Vi skal bevare gamle bygninger og stille krav til nye bygningers æstetik. Vi skal fastholde sjælen i byens erhvervsområder – både af klimahensyn og æstetiske årsager – og fordi der stadig skal være plads til håndværk og småindustri. Så vi har en blandet by. Udviklingsselskabet By & Havn skal ændres, så vi får en demokratisk, grøn og social byudvikling i København, med boliger der er til at betale

Personlige spørgsmål

Hvad er din vision for din kommune?

KLIMAHANDLING OG SOCIAL RETFÆRDIGHED Flere cykler, færre fossilbiler. Flere grønne gader, lavere hastighed. Mere natur, mindre afbrænding. Fossilfrit byggeri, mindre beton. Flere skæve boliger. Flere fixerum. Mindre kommunal kasse-tænkning. Tidlig indsats og mindre skoleklasser. Tid til at hjælpe børn, der har det svært. Vi skal bevare byens erhvervsområder, så der er plads til lokalt håndværk.

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

SF Københavns politiske leder Sisse Marie Welling. er vores bud på Københavns næste overborgmester. Sisse har erfaring som Sundheds- og Omsorgsborgmester i København og medlem af Økonomiudvalget.

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

Miljø/Klima
Børn/Skole
Infrastruktur

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Rasmus Steenberger

Pia Olsen Dyhr, SFs formand. Fordi hun nærværende, inkluderende og god til at sikre fællesskab og sammenhold på tværs af venstrefløjen i Danmark.

Hvem er din favorit musikartist/band

Rasmus Steenberger

Alphabeat

Hvad er din favoritfilm

Rasmus Steenberger

Toy Story

Hvem er din favoritforfatter

Rasmus Steenberger

Astrid Lindgren

Hvad er dit favorit TV-program

Rasmus Steenberger

Game of Thrones

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Rasmus Steenberger

P1 Orientering

Hvad er din favoritsport

Rasmus Steenberger

Badminton

Hvad er din favorit rejsedestination

Rasmus Steenberger

Danmark & Sverige

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00