KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Louise Theilade Thomsen

forVenstre, Danmarks Liberale Parti
Kommune: Københavns Kommune
Beskæftigelse: Studerende
  • Kommunalvalg 2021

27 år

Kandidat-/masteruddannelse

VALGRESULTAT

Louise Theilade Thomsen valgt med 1.356 stemmer i København

1.356 vælgere stemte ved kommunalvalget 2021 personligt på Louise Theilade Thomsen, der var opstillet for Venstre i Københavns Kommune. Venstre fik fem mandater i Københavns Kommune.


Ved syv af kommunens 53 afstemningssteder opnåede Louise Theilade Thomsen flere personlige stemmer end Venstres øvrige kandidater.


Hver tiende af partiets personlige stemmer
Venstre fik 7,7 % af stemmerne i København, 0,2 procentpoint mindre end ved 2017-valget og 13,5 procentpoint mindre end på landsplan. 56 % af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 26 opstillede kandidater, heraf gik 10 % til Louise Theilade Thomsen.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

Der er brug for et liberalt modspil til det røde flertal og flere unge i kommunalpolitik. Klimaudfordringerne skal ses som en mulighed for at gøre ting smartere, bedre og mere innovativt. Byen skal udvikles, så der forbliver plads til alle, og vi skal værne om vores fantastiske by- og natteliv. København skal være en international og åben by med bedre vilkår for erhvervslivet og iværksættere.

Politiske mærkesager

Et Grønt København - Hvor vi handler ambitiøst og innovativt

Københavns udvikling skal ske i samspil med klimaet, naturen og målet om at blive CO2-neutral. Vi skal sætte turbo på lade-infrastrukturen til elbiler, forbedre vores cykelstier og bygge mere metro. Der skal plantes meget mere grønt og anlægges flere haver på de københavnske tage. Vi skal energirenovere vores bygninger, og minimum 70% af Københavns Kommunes indkøb skal være klimavenlige.

Et Mangfoldigt København - Hvor unges ønsker og behov prioriteres

Vi skal udvikle byen, så vi sikrer, at der er plads til de mange - særligt unge - som søger mod København. Derfor skal vi bygge flere og billigere boliger. Vi skal skabe attraktive byrum i form af havnebade, parker og pladser, hvor unge kan mødes og give byen liv. Ligesom vi skal værne om og forbedre Københavns fantastiske by- og natteliv ved at reducere uro samt sikre gode rammer for alle.

Et Erhvervsvenligt København - Hvor iværksættere og virksomheder har bedre vilkår

Erhvervslivet spiller en vigtig rolle i Københavns udvikling, byens liv og den grønne omstilling. Alligevel scorer København bundkarakter i erhvervsklimaundersøgelser. Det skal vi gøre meget bedre - bl.a. ved at lette afgifter og gebyrer, udbyde hurtigere sagsbehandling, skabe bedre dialog med kommunen samt give iværksættere bedre vilkår og flere muligheder for at byde ind på kommunale opgaver.

Personlige spørgsmål

Hvad er din vision for din kommune?

København skal være en grøn foregangsby, hvor nye innovative løsninger tages i brug, hvor det frie valg er i højsædet, hvor byen udvikles, så den forbliver en by for alle, hvor der er plads til at høre musik og gå i byen, og hvor erhvervslivet stortrives.

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

Uden tvivl Venstres nuværende beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard.

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Louise Theilade Thomsen

Angela Merkel og Margrethe Vestager er mine store politiske forbilleder! Men jeg er også blevet stor fan af Helle Thorning og hendes opgør med janteloven.

Hvem er din favorit musikartist/band

Louise Theilade Thomsen

Der er så mange gode, at det er svært at vælge. Så skriver min yndings-CD i stedet, som naturligvis er Absolute Music 2.

Hvad er din favoritfilm

Louise Theilade Thomsen

Dirty Dancing (Bedste film, bedste filmcitat og bedste afslutning: https://www.youtube.com/watch?v=_siGxV69MhQ)

Hvem er din favoritforfatter

Louise Theilade Thomsen

Kenn Follett

Hvad er dit favorit TV-program

Louise Theilade Thomsen

Matador, Friends, Downton Abbey og Modern Family

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Louise Theilade Thomsen

De Konstruktive Nyheder

Hvad er din favoritsport

Louise Theilade Thomsen

Håndbold (man er vel fra Jylland)

Hvad er din favorit rejsedestination

Louise Theilade Thomsen

Alle steder hvor der er varmt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00