KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Andreas Keil

forSocialdemokratiet
Kommune: Københavns Kommune
Beskæftigelse: Offentligt ansat
  • Kommunalvalg 2013
  • Kommunalvalg 2017
  • Kommunalvalg 2021

44 år

Erhvervsuddannelse

VALGRESULTAT

Andreas Keil genvalgt med 1.262 stemmer i København

Andreas Keil fik 1.262 personlige stemmer ved kommunalvalget 2021, hvor han var opstillet for Socialdemokratiet i Københavns Kommune. Socialdemokratiet fik ti mandater i Københavns Kommune.


I 6. Øst opnåede Andreas Keil med 153 personlige stemmer det bedste resultat blandt alle 271 opstillede kandidater. Kun i 9. Midt modtog han ingen personlige stemmer.


Beskeden fremgang i personligt stemmetal
Ved kommunalvalget i 2017 blev Andreas Keil valgt med 1.139 personlige stemmer, det svarer til en fremgang på 123 stemmer.


Socialdemokratiet fik 17,2 % af stemmerne i København, 10,4 procentpoint mindre end ved 2017-valget og 11,2 procentpoint mindre end på landsplan. To tredjedele af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 30 opstillede kandidater, heraf gik 4 % til Andreas Keil.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

Fordi jeg holder af København, den by jeg har boet i hele mit liv. Jeg mener jeg kan, og har været med til at gøre en positiv forskel for byens udvikling, og for os der bor i den. København skal være for alle indkomster og generationer.

Politiske mærkesager

Børn og unge

Alle børn har krav på en tryg og sund start på livet. Vi skal derfor sammen med vores sundhedsplejersker styrke den tidlige indsats. Ingen børn skal sove på personaletoilettet, derfor skal vi sikre ordentlige fysiske rammer i alle vores daginstitutioner. Flere unge skal være en del af fællesskabet, og det skal vi gøre igennem idrætsforeninger- og klubber samt ved at skabe flere fritidsjobs.

Klima og miljø

Vi skal styrke den grønne dagsorden i København, og det skal være muligt for den enkelte københavner at bidrage. Vi skal gøre det letter for borgerne lokalt at have indflydelse på hvordan man lokalt kan begrønne deres lokalområde. Vi skal ligeledes sætte krav til virksomheder som arbejder for København om at de har en klimapolitik.

Vores ældew

København skal være en by for alle generationer, og den skal være tryg for vores ældre. Vi skal bekæmpe ensomhed blandt ældre ved at økonomisk styrke de sociale netværk for ældre, og forlænge timerne hvor mimrekortet kan bruges. København skal være en tilgængelig by, og derfor skal vi øge fokus på hvordan vi indretter byen, og sikre den er ældrevenlig.

Personlige spørgsmål

Hvad er din vision for din kommune?

At København er en grøn og sund by. At København er en hovedstad for alle indkomster, og generationer. At vi sikre en mangfoldig by hvor man kan være den man er, og det er en hovedstad med plads til alle. At vi har en integrationspolitik funderet i fakta, og som foregår i en ordentlig tone. Voress ældre føler sig trygge, og vi bekæmper ensomhed blandt ældre. Ordentlige forhold for arbejderne.

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

Sophie Hæstorp Andersen

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

Miljø/Klima

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Andreas Keil

Anker Jørgensen

Hvem er din favorit musikartist/band

Andreas Keil

Oasis Eminem U2 Johnny Cash Justin Timberlake

Hvad er din favoritfilm

Andreas Keil

The Intouchables/ De urørlige Once upon a time in the west Gladiator

Hvem er din favoritforfatter

Andreas Keil

Ulrik Vedel og Michael Holbek Jensen (Flygt eller kæmp).

Hvad er dit favorit TV-program

Andreas Keil

Debatten Tæt på sandheden Mandrilaftalen Klovn

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Andreas Keil

Den korte radioavis Genstart

Hvad er din favoritsport

Andreas Keil

Fodbold Cykling Løb

Hvad er din favorit rejsedestination

Andreas Keil

Mauritius Alaska Canada Mallorca

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00