KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Jonas Bjørn Jensen

forSocialdemokratiet
Kommune: Københavns Kommune
Beskæftigelse: Ordfører for et parti
Tag Kandidattesten for Københavns Kommune og sammenlign med kandidatens svar
  • Kommunalvalg 2009
  • Kommunalvalg 2013
  • Kommunalvalg 2017
  • Kommunalvalg 2021

38 år

Kandidat-/masteruddannelse

VALGRESULTAT

Jonas Bjørn Jensen genvalgt med 1.085 stemmer i København

1.085 vælgere stemte ved kommunalvalget 2021 personligt på Jonas Bjørn Jensen, der var opstillet for Socialdemokratiet i Københavns Kommune. Socialdemokratiet fik ti mandater i Københavns Kommune.


Kommunen er inddelt i 53 afstemningsområder. Jonas Bjørn Jensens personlige stemmer fordeler sig på samtlige kommunens valgsteder. Flest stemmer (73) fik han i 1. Syd, i 8. Sydøst fik han en enkelt.


Beskeden fremgang i personligt stemmetal
Ved kommunalvalget i 2017 blev Jonas Bjørn Jensen valgt med 1.015 personlige stemmer, det svarer til en fremgang på 70 stemmer.


Socialdemokratiet fik 17,2 % af stemmerne i København, 10,4 procentpoint mindre end ved 2017-valget og 11,2 procentpoint mindre end på landsplan. To tredjedele af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 30 opstillede kandidater, heraf gik 3 % til Jonas Bjørn Jensen.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

København skal være en by for alle. Derfor skal vi bygge flere billige boliger, sørge for idrætsfaciliteter og passe bedre på vores udsatte og ældre københavnere. Og så skal vores børn have den bedste start på livet og en god skolegang. Derfor stiller jeg op til kommunalvalget i København

Politiske mærkesager

Byg flere billige boliger

København skal være for alle. Derfor skal vi bygge flere billige boliger, så det ikke kun er de rigeste der har råd til at bo her.

Lav flere idrætsfaciliteter

Idræt er fantastisk. Det er både sjovt og sundt, og for mange giver det også et fællesskab. Men i København mangler vi fodboldbaner, svømmehaller, haller, tennisbaner og alle de andre faciliteter. Flere steder står det så galt til, at der er venteliste for børn og unge, som vil gå til idræt. Det skal vi have lavet om på!

København skal være grønnere

København skal gå aller forrest i den grønne omstilling. Vi skal nedbringe vores CO2-udledning. Lave mere metro, og flere cykelstier. Og så skal vi styrke biodiversitet og lave flere grønne områder. Særligt i de bydele, som ikke har det i dag.

Personlige spørgsmål

Hvad er din vision for din kommune?

Hvad er din vision for din kommune?

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Jonas Bjørn Jensen

Svend Auken. Manden der gjorde miljøpolitik til storpolitik og lagde grundstene til vindmølleeventyret og den grønne omstilling i Danmark. Men samtidig drevet af social indignation. Kombinationen af en visionær grøn politik og en retfærdig og omsorgsfuld socialpolitik står for mig som et kæmpe forbillede.

Hvem er din favorit musikartist/band

Jonas Bjørn Jensen

Jeg har en bred smag og kan lide de fleste genrer. Men jeg vender altid tilbage til Malk de Koijn, som jeg har haft nogle fantastisk koncertoplevelser med. Jeg synes både de bruger det danske sprog på en nyskabende og finurlig måde, laver nogle gode beats og skaber deres egne univers. Og tit med budskaber som er underspillede, så det sætter tankerne i gang.

Hvad er din favoritfilm

Jonas Bjørn Jensen

Min ældste datter er blevet så gammel, at vi er begyndt at introducere hende til klassikerne. Det er en kæmpe fornøjelse at have sammen. Senest har vi set Star Wars filmene. Det kunne sagtens være en af mine favoritter. Vi havde i hvert fald en fest med at se dem, og konflikten mellem det onde og det gode er en fantastisk ramme til at snakke med en pige på 10 år om livets store spørgsmål.

Hvem er din favoritforfatter

Jonas Bjørn Jensen

Jeg elsker at læse bøger. I travle perioder sætter jeg tid af i kalenderen til at læse skønlitteratur. Det synes jeg hjælper, når vi skal træffe svære beslutninger på Rådhuset. Jeg læser stort set alt. For nylig læste jeg Lykke-Per og det var en kæmpe oplevelser. Men jeg har også været meget glad for at læse Hanne Vibeke-Holts bøger.

Hvad er dit favorit TV-program

Jonas Bjørn Jensen

Det burde måske være deadline, men i virkeligheden er det nok gift ved første blik. Der er noget mærkeligt dragende ved at se mennesker bliver udsat for at skulle giftes med én, de ikke kender. Og alt det de skal gå igennem sammen.

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Jonas Bjørn Jensen

Genstart på DR. Jeg synes der mangler fordybelse og grundighed i meget nyhedsdækning, og der virker det bare rigtig godt, at tage fat i et aktuelt tema og give det et helt program, så man kan komme ordentlig rundt om tingene. Uden at det bliver for nørdet.

Hvad er din favoritsport

Jonas Bjørn Jensen

Jeg elsker næsten alt sport. Men fodbold er noget helt særligt for mig, og har været en del af mit liv så længe jeg kan huske. Jeg elsker at spille fodbold og jeg elsker at se fodbold. Både i fjernsynet og på stadion. København har en række gode fodboldhold og jeg elsker at tage ud og opleve stemningen i Valby Idrætspark, Sundby Idrætspark, Tingbjerg Ground og selvfølgelig de store kampe i Parken.

Hvad er din favorit rejsedestination

Jonas Bjørn Jensen

Sydeuropa. Min mormor var italiener, og jeg elsker at besøge både Italien og Frankrig. Det er lande med en rig kultur, fantastisk gastronomi og mange muligheder for både at besøge historiske byer, storslået natur og pulserende storbyer som Paris, Rom og selvfølgelig Bologna hvor min mormor var født og opvokset.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00