Herlev byråd vil ikke vente længere: Starter etablering af plejeboliger uden lovhjemmel

I flere år har Herlev Kommune uden held forsøgt at få juridisk grønt lys til en ny model for etablering af plejeboliger i samarbejde en pensionskasse. Nu sætter byrådet i gang og satser på, at en ny ældrelov vil sikre den nødvendige hjemmel.

I december godkendte byrådet i Herlev Kommune en "endelig og ubetinget" aftale om salg af denne grund til PensionDanmark med henblik på at opføre et plejecenter i en helt ny og endnu ikke lovlig samarbejdsmodel.<br>
I december godkendte byrådet i Herlev Kommune en "endelig og ubetinget" aftale om salg af denne grund til PensionDanmark med henblik på at opføre et plejecenter i en helt ny og endnu ikke lovlig samarbejdsmodel.
Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Med årsskiftet har Herlev Kommune lagt sig fast på, at planerne om at bygge knap 200 nye plejeboliger i samarbejde med PensionDanmark skal blive et knald og ikke et fald.

Samarbejdet med pensionskassen er dog ikke mulig inden for gældende lovgivning. Og trods lydhørhed i de socialdemokratiske regeringskontorer er det endnu ikke lykkedes Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), at få ændret loven.

Alligevel tager han nu sammen med et flertal i byrådet næste afgørende skridt i retning af at få etableret plejeboligerne.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00