Opsamling på temadebat: Det vil aktørerne have ud af ældretopmødet

TEMADEBAT: Altingets debat om ældretopmødet, som finder sted 30. september og 1. oktober, er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

TV 2-dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden' afdækkede, at en dement borger på 90 år blev udsat for omsorgssvigt på Kongsgården i Aarhus.
TV 2-dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden' afdækkede, at en dement borger på 90 år blev udsat for omsorgssvigt på Kongsgården i Aarhus.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Skjulte videooptagelser på plejehjem i Aarhus og Randers har fået borgere, politikere og interesseorganisationer til at debattere forholdene i ældreplejen vidt og bredt.

TV 2 sendte i juli dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden', som gennem familiers udsagn og videooptagelserne viste, at to demente borgere på 90 år blev udsat for omsorgssvigt.

Optagelserne fik sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) til at indkalde et topmøde, hvor borgere, pårørende, ledere og medarbejdere over to dage skal komme med konkrete forslag til retningen for fremtidens ældrepleje.

0:000:00