Sådan kæmper Danmarks største kommune for at holde coronavirus i skak

INTERVIEW: Besøgsforbud, tidligere erfaringer fra overenskomststrejker samt skarp prioritering af opgaver står centralt i Københavns Kommunes arbejde med at afbøde covid-19. Det fortæller forvaltningsdirektør Jakob Krogh.

Besøg på plejehjem er stærkt begrænset i Københavns Kommune. Her forbereder man sig på endu flere radikale tiltag, hvis det bliver nødvendigt for at håndtere coronasmitten.
Besøg på plejehjem er stærkt begrænset i Københavns Kommune. Her forbereder man sig på endu flere radikale tiltag, hvis det bliver nødvendigt for at håndtere coronasmitten.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Så kommer vi ud i en situation, hvor vi er nødt til at prioritere benhårdt. Og det er vi ved at kigge på nu, hvordan det vil kunne håndteres i praksis.

Jakob Krogh
Direktør i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning

Mens Folketingets lovmølle maler i historisk højt tempo, så knokler kommunale politikere, embedsmænd og medarbejdere med at håndtere de praktiske konsekvenser af coronasmitten og de mange tiltag for at begrænse den.

Fokus er først og fremmest på de særligt udsatte borgere som ældre og udviklingshæmmede.

Mennesker, der i vidt omfang er helt og aldeles afhængige af den hjælp og støtte, de modtager af det kommunale plejepersonale.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00