Offentligt Ansattes Organisationer og EL langer ud efter kommission

KRITIK: Offentligt Ansattes Organisationer kalder Produktivitetskommissionens første rapport afsporet og usaglig. Også fra politisk hold er der kritik. EL angriber kommissionen for at tænke kortsigtet.
Peter Birch Sørensen er formand for den Produktivitetskommission, der nu får skarp kritik fra blandt andet OAO.
Peter Birch Sørensen er formand for den Produktivitetskommission, der nu får skarp kritik fra blandt andet OAO.Foto: Henrik/Altinget.dk

Vi har de arbejdstidsaftaler og overenskomster, vi har, fordi det er bevist, at det er bedst for både lønmodtagere og arbejdsgivere.

Christian Juhl (EL)
Arbejdsmarkedsordfører
Fakta
Regeringen har nedsat Produktivitetskommission, der består af en række uafhængige eksperter og særligt sagkyndige, der skal analysere den danske produktivitetsudvikling og komme med konkrete anbefalinger, der kan styrke produktiviteten i dansk erhvervsliv og i den offentlige sektor i de kommende år.

Produktivitetskommissionen er netop kommet med sin første rapport. Konkrete anbefalinger til at hæve produktiviteten følger i de næste - i maj offentliggøres en rapport med forslag til, hvordan dansk erhvervsliv kan blive mere dynamisk og internationaliseret, mens en rapport om produktivitet i den offentlige sektor offentliggøres i juni.

Kommissionen skal afslutte sit arbejde senest inden udgangen af 2013.


Kilde: www.produktivitetskommissionen.dk

Der er ikke mange pæne ord at hente om Produktivitetskommissionens første rapport fra hovedorganisationen Offentligt Ansattes Organisationer.

Rapporten, der forsøger at kortlægge produktivitetsproblemerne i Danmark, bliver af OAO betegnet som både afsporet og usaglig.

"Det er et skuffende og usagligt grundlag for arbejdet med produktivitet i den offentlige sektor, der nu er lagt frem fra kommissionen," siger Flemming Vinther, der er næstformand i OAO's forretningsudvalg.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00