Stig Grenov: Arbejdsmarkedets parter har fejlet, nu må vi sætte tommelskruerne på

MINDSTELØN: Kristendemokraterne gå som eneste parti til valg på at indføre lovbestemt mindsteløn. Partiformand Stig Grenov vejrer dog morgenluft efter Lars Løkkes seneste flirt med tanken.

Søren Elkrog Friis

Den danske model har haft over 100 år til at sikre, at alle lønmodtagere på det danske arbejdsmarked arbejder på rimelige vilkår. Alligevel er der mange, som falder igennem nettet. Derfor er det på tide med en lovbestemt mindsteløn, som kan skabe en laveste fællesnævner for alle på det danske arbejdsmarked.

Det mener Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, der trods sin sygemelding var mødt op til live-interview i Altingets gård onsdag.

"Jeg tror, at det er omkring en halv million mennesker, som ikke er på overenskomst. Og det, vi oplever lige nu, er, at der kommer en masse arbejdskraft udefra - og det er vi rigtig glade for, men vi er bange for, at der er nogen, som siver igennem nettet," sagde han.

Vil kopiere den norske model
Kristendemokraterne går som eneste parti til valg på at indføre lovbestemt mindsteløn.

"Vi vil gerne kopiere den norske model, hvor man beder arbejdsmarkedet parter om at finde ud af, hvor den mindsteløn skal ligge, og når de så har gjort det, bliver det til lov," forklarede Stig Grenov.

Partiformanden glæder sig over, at statsminister Lars Løkke Rasmussen for nylig luftede overvejelser om at indføre en branchebestemt mindsteløn for at komme problemer med social dumping på transportområdet til livs.

"Det er en bevægelse. Jeg sagde det under sidste valgkamp, men dengang var der ingen, der lyttede. Men nu begynder der at være grøde i det. Jeg tror ikke, vi er så isolerede. Det her er en nødvendighedens vej, og vi er nødt til at se mod vores norske broderland. Det fungerer deroppe, så lad os prøve at gå den vej," sagde han.

Så der er ikke en krigserklæring til arbejdsmarkedets parter?

"Nix, vi siger bare, at nu har de haft over 100 år til at løse det her, og de har ikke løst opgaven. Så er det altså på tide, at vi sætter tommelskruerne på," sagde Stig Grenov.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stig Grenov

Fhv. landsformand, Kristendemokraterne, folketingskandidat
lærer (Hellerup Seminarium 1986)

0:000:00