Få politisk indflydelse: Send en kort mail

LOBBYISME: Politikerne modtager halvandet ton papirpost om året. Henvender du dig, må du fatte dig i korthed, lyder rådet fra arbejdsmarkedsordførerne.
Send en kort mail, hvis du vil i kontakt med politikerne, lyder det samlet fra arbejdsmarkedsordførerne, der årligt modtager halvandet ton papirpost.
Send en kort mail, hvis du vil i kontakt med politikerne, lyder det samlet fra arbejdsmarkedsordførerne, der årligt modtager halvandet ton papirpost.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Træk hovedpunkterne op og husk på, at vi som politikere er generalister, ikke specialister. Det fokus skal man huske, for ellers drukner vi simpelthen.

Torben Hansen
Arbejdsmarkedsordfører (S)

En rapport fra konsulentvirksomheden Burson-Marsteller konkluderede for nylig, at danske lobbyister har markant lettere adgang til at påvirke lovgivningsprocessen, end det er tilfældet i de andre EU-lande.

På Christiansborg mærker arbejdsmarkedsordførerne da også, at en væsentlig del af gerningen som politiker handler om kontakten til organisationer, foreninger og andre relevante aktører. Men hvordan slår netop dit budskab igennem i bunken? Læs politikernes egne erfaringer og råd her.

SF: Vigtigt at kende synspunkterne
"Erhvervslivet og arbejdsgiverne og til dels fagforbundene er i en god position til at bearbejde politikere. Vi modtager pressemeddelelser i dusinvis hele tiden. Det er endnu bedre, når menige mennesker henvender sig. Men organisationerne bidrager naturligvis også, og det er vigtigt for mig at vide, hvad deres synspunkter er," siger SF's ordfører, Eigil Andersen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00