Jens Vibjerg genopstiller ikke

NYHED: Venstres arbejdsmarkedsordfører og gruppesekretær Jens Vibjerg genopstiller ikke ved næste valg.
Foto: Altinget.dk
Anders Heissel

Livet med politik tager én med hud og hår, og der skal også være plads til andre i ting i livet end politik.

Jens Vibjerg
Venstres gruppesekretær og arbejdsmarkedsordfører

Efter 15 år i Folketinget siger Venstres arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg stop for det politiske arbejde på Christiansborg og genopstiller ikke ved næste valg.

"Nu har jeg været med i Folketinget siden 1994. Og der er mindst to år til det næste folketingsvalg - og så er jeg 62 år. Tiden er til, at der kommer nye kræfter til," siger Venstres arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg til Altinget.dk.

Han gav beskeden til sin lokale partiforening i søndags.

Vibjerg blev tirsdag eftermiddag fejret ved en reception på Christiansborg i anledning af sin 60-års fødselsdag - også i søndags.

Den lokale forankring
Vibjerg er født i Give og bosatte sig efter endt landbrugsuddannelse i lokalområdet som selvstændig landmand. Det var derfor også naturligt, at det var i Give-kredsen, at han første gang blev opstillet som folketingskandidat i 1992.

To år senere blev han valgt ind i Folketinget og sad i de første år i Kommunaludvalget. Efter valget i 1998 blev han medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, hvor han sad som formand i årene 2001-2005. Han fortsatte efterfølgende sin parlamentariske karriere som sekretær for Venstres folketingsgruppe og medlem af gruppebestyrelsen sideløbende med sit hverv som tingsekretær.

Politik er krævende
Men nu siger han altså stop. Der skal være tid til andet end politik, og Vibjerg lægger ikke skjul på, at tilværelsen som folketingsmedlem har fyldt meget.

"Livet med politik tager én med hud og hår, og der skal også være plads til andre i ting i livet end politik. Nu skal jeg have tid til familie, venner og en god bog, og så må vi se, hvad fremtiden ellers bringer," forklarer Jens Vibjerg.

Jens har været en god mand
Venstres kredsformand i Vejle Nord, hvor Vibjerg har været opstillet siden 2007, beklager Vibjergs beslutning om ikke at genopstille.

"Vi har haft en god mand i Jens - en mand, der slås for Vejle-områdets interesser," siger han til Fredericia Dagblad.

Jens Vibjerg afslørede sin beslutning ved sin egen 60-års fødselsdagsreception på Diagonalkroen hjemme i Give.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Vibjerg

Fhv. MF (V), medlem af Miljø- og Fødevareklagenævnet, fhv. gårdejer
Landbruger (Bygholm Landbrugsskole 1972)

0:000:00