DF vil fordoble perioden for arbejdsfordeling

LEDIGHED: Dansk Folkeparti vil forlænge perioden for, hvor længe medarbejdere kan være i arbejdsfordeling fra 13 til 26 uger. DF støtter dermed et forslag, oppositionen længe har talt for, siger S.
Torbjørn Næs Bertelsen

Mange folk, der har været på arbejdsfordeling, bliver nu fyret. Derfor vil vi kigge på, at forlænge perioden for arbejdsfordeling til 26 uger, så de fyringer, der er varslet, ikke behøver at blive gennemført.

Bent Bøgsted
Arbejdsmarkedsordfører, Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti er parat til at forlænge perioden for, hvor længe en virksomhed kan have medarbejderne i arbejdsfordeling.

Ifølge partiets arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, er Dansk Folkeparti klar til at presse på for at forlænge perioden for arbejdsfordeling fra de nuværende 13 uger til 26 uger.

"Vi har længe været klar over, at marts og april ville blive hårde måneder med masser af fyrede. Mange folk, der har været på arbejdsfordeling, bliver nu fyret. Derfor vil vi forlænge perioden for arbejdsfordeling til 26 uger, så de fyringer, der er varslet, ikke behøver at blive gennemført.," siger Bent Bøgsted, som allerede har drøftet muligheden med beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

S: Det har vi jo sagt længe
For den socialdemokratiske arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov, kommer udmeldingen fra Dansk Folkeparti som en glædelig overraskelse.

"Det er jo lidt underligt at opleve. Det er jo et tiltag, venstrefløjen forgæves har talt for i efterhånden lang tid. Vi støtter selvfølgelig gerne vores eget forslag, men vi mener også, man skal kigge på de supplerende dagpenge. Der er flere grunde til, at de kan være et endnu større problem end den korte arbejdsfordeling," siger Thomas Adelskov.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00