Højere dagpengesats skydes ned

DAGPENGE: Dagpengesatsen skal op, mener Socialdemokraterne. Regeringen og Dansk Folkeparti siger nej - og ikke engang SF har planer om at lege med.
SF er "...ikke ved at lægge sidste hånd på et fælles udspil med S om dagpenge". Det siger Ole Sohn til Altinget.dk.
SF er "...ikke ved at lægge sidste hånd på et fælles udspil med S om dagpenge". Det siger Ole Sohn til Altinget.dk.Foto: Altinget/Flindt
Anne Bjerregaard

Vi har længe talt for, at man skal lave en dagpengereform. Både fordi den ikke virker særligt hensigtsmæssigt, og fordi kompensationsgraden er for lav. Men en model for, hvordan man kan ændre det, det har vi ikke her og nu.

Ole Sohn
Gruppeformand, SF
Det kan blive en smule ensomt for Socialdemokraterne at gå den lange vej i kampen for en højere dagpengesats. Ikke alene siger beskæftigelsesministeren, regeringen og Dansk Folkeparti nej. SF tror heller ikke, det bliver en realitet til dette års finanslovsforhandlinger.

Socialdemokraterne genåbnede i slutningen af juli debatten om dagpengesystemet på foranledning af et forslag fra SF. Forslaget skulle forkorte den periode, man skal være i arbejde og medlem af en a-kasse for at få dagpenge. Det afviste Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen. Han vil hellere bruge de penge, der måtte kunne findes, på at sætte dagpengesatsen op.

SF: Det er en større øvelse 
Men SF svarer igen ved ikke at tro på dét projekt:

"Vi har længe talt for, man skal lave en dagpengereform. Både fordi den ikke virker særligt hensigtsmæssigt, og fordi kompensationsgraden er for lav. Men en model for, hvordan man kan ændre det, det har vi ikke her og nu," siger gruppeformand i SF, Ole Sohn og uddyber:

"Vi arbejder jo seriøst på at finde nogle bud i den økonomiske politik, men det er ikke sådan, at vi er ved at lægge sidste hånd på et fælles forslag omkring dagpenge. Der er flere forlig ind over, nogle er Socialdemokraterne med i, andre er de ikke. Så det er en større øvelse, og jeg er ikke sikker på, det er noget, der bliver løst i forbindelse med finanslovsforhandlingerne," siger Ole Sohn.

SF kommer op til finanslovsforhandlingerne med et uddannelsesudspil inspireret af 3F, og det er på det udspil, partiet lægger vægten, forklarer Ole Sohn.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00