S kæmper videre mod begrænsning på sygedagpenge

SYGEDAGPENGE: 13 ugers forlængelse af sygedagpengeperioden kommer 1100 mennesker til gavn. Men det er slet ikke nok, mener Socialdemokraterne, som helt vil have fjernet varighedsbegrænsningen.
Socialdemokraterne vil genfremsætte deres forslag om at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpenge.
Socialdemokraterne vil genfremsætte deres forslag om at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpenge.Foto: www.damsbo-andersen.dk
Oliver de Mylius

1100 mennesker vil få gavn af den forlængelse af sygedagpengeordningen på 13 uger, som regeringen og Dansk Folkeparti har lagt op til som en del af finansloven.

Sådan lyder beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) svar på et spørgsmål stillet af Socialdemokraternes Lennart Damsbo-Andersen. Men han er langtfra tilfreds med svaret - en stor restgruppe vil stadigvæk blive frataget deres sygedagpenge.

"Vi ved, at der er mere end 5000, som hvert år mister deres sygedagpenge, når de falder for 52 ugers-reglen. Når regeringens forslag kun vil komme til at berøre 1100, så er der jo en stor gruppe tilbage, som stadigvæk er syge, og som står til at miste sygedagpenge - og for fleres vedkommende vil det betyde, at de mister hele forsørgelsesgrundlaget," siger Lennart Damsbo Andersen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00