S: Støjberg løber fra sit ansvar

AKTIVERING: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) forsøger at løbe fra sit ansvar, når hun beskylder kommunerne for kassetænkning og for at have haft snablen nede i statskassen, mener arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen (S). Inger Støjberg forsvarer sin udmelding.

I kølvandet på offentliggørelsen af Rigsrevisionens rapport om aktivering anklagede Inger Støjberg kommunerne for at have snablen nede i statskassen og kassetænkning, men udmeldingen møder skarp kritik fra Socialdemokraterne, som mener, at hun er "hårdt presset af negativ pressedækning om dårlig aktiverering", og derfor "forsøger at skyde skylden på kommunerne".

"Jeg synes, det er langt ude at begynde at tale om kassetænkning. Man har lavet en lovgivning, som tilskynder kommunerne til aktivering, men problemet er, at den aktivering, som har været, har været frygtelig dårlig," siger arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen (S) og tilføjer, at ministeren ikke kan være sine udtalelser bekendt, da det er Folketinget selv, som har fastlagt refusionsreglerne, og at udviklingen derfor ikke bør komme bag på hende.

I KL mener man, at Inger Støjbergs udmelding "må stå for hendes egen regning".

"Det er ikke mit indtryk, at det forholder sig sådan. Set fra statens side gør det imidlertid ikke nogen økonomisk forskel, da de kommunale nettoudgifter til forsørgelse under alle omstændigheder dækkes af staten. Så højere refusion betyder mindre over bloktilskuddet og omvendt," siger formand Jan Trøjborg (S) i en pressemeddelelse på baggrund af en henvendelse fra Altinget | Arbejdsmarked.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00