Om  
Mads Duedahl

Danske Regioner får ny næstformand

Efter Stephanie Lose er trådt ud af regionalpolitik og er blevet økonomiminister, har Danske Regioner nu valgt Mads Duedahl som sin nye næstformand.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Danske Regioner har netop valgt Mads Duedahl (V) som sin nye 1. næstformand.

Det oplyser Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at Stephanie Lose (V) er trådt ud af regionalpolitik for at blive økonomiminister.

Mads Duedahl er til daglig formand for Region Nordjylland og har desuden i en periode tidligere i år haft posten som næstformand for Danske Regioners bestyrelse, da Stephanie Lose under Jakob Ellemanns orlov midlertidigt var en del af regeringen.

Stephanie Loses jobskifte til Christiansborg resulterer samtidig i en række nye navne på Venstre-politikeres poster i Danske Regioners bestyrelse og udvalg: Camilla Hove Lund, Region Sjælland, overtager formandsposten for Danske Regioners Udvalg for miljø og klima fra Mads Duedahl, og indtræder i Danske Regioners bestyrelse i stedet for Region Sjællands Kirsten Devantier, der bliver medlem af Udvalget for det nære sundhedsvæsen.

Bo Libergren indtræder i Danske Regioners bestyrelse som ny formand for i Danske Regioners bestyrelse som ny formand for Region Syddanmark, og hans hidtidige post i Udvalget for det nære sundhedsvæsen overtages af Allan Emiliussen fra Region Syddanmark.

Mads Duedahl er blandt andet tidligere sundheds- og kulturrådmand i Aalborg Kommune og næstformand i Aalborg Integrationsråd.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Duedahl

Regionsrådsformand (V), Region Nordjylland, 1. næstformand, Danske Regioner, medlem, Venstres Forretningsudvalg og Hovedbestyrelse
cand.scient.adm. (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00