Altinget.dk og dknyt køber bladet "Kommunen"

OM OS: De to netaviser på Christiansborg, Altinget.dk og dknyt, overtager udgivelsen af bladet "Kommunen" fra nytår.
Mette Vindfeld Rosendahl
De to netaviser Altinget.dk og dknyt har købt bladet Kommunen, der udgives hver anden torsdag til landets byrådsmedlemmer, kommunale embedsmænd og andre med interesse i den kommunale sektor.

"Kommunen" markerer i år sit 50 års jubilæum, idet dagbladet Information startede nicheavisen til den kommunale verden tilbage i 1958. Bladet fik i 1969 journalist Erik Malling-Jensen som redaktør. Han overtog udgivelsen i 1976,

Erik Malling-Jensen er 68 år og ønsker i forbindelse med ejerskiftet 1. januar at trappe lidt ned - men også kun lidt: Han fortsætter som medarbejder hos de nye udgivere, og vil fortsat være medudgiver af Kommunal Aarbog fra forlagshuset i Auning på Djursland.

Erik Malling-Jensen er glad for generationsskiftet:

"Jeg har gennem nogen tid planlagt ejerskiftet, og har i den forbindelse været i dialog med de nye udgivere. Jeg har stor tillid til, at de kan videreføre den redaktionelle linje, der har fokus på det kommunale selvstyre som et centralt element i Danmarks folkestyre."

<img align="left" src="@nyimg=4100@" /><br>


<i>Mens Altinget.dk forestår salg og kundepleje fra sine kontorer på Gammel Strand midt i København, samles de redaktionelle tråde hos dknyt i Svaneke på Bornholm, hvis vartegn er Jørn Utzons vandtårn.</i><p />

De to nye ejere, Altinget.dks udgiver, journalist Rasmus Nielsen (48), København, og dknyts udgiver, journalist Claus Theilgaard (44), Svaneke, har begge fra deres hidtidige løbebane  en omfattende viden om kommunale forhold. De oplyser, at salget ingen virkning får for de nuværende abonnenter.

"Vi vil videreføre den redaktionelle linje og på længere sigt langsomt udvikle det redaktionelle indhold i et forsøg på at øge oplaget med nye læsergrupper. Vi vil også udbygge synergien med den trykte avis og internettets muligheder."

Ny daglig redaktør for "Kommunen" bliver netop Claus Theilgaard, der vil samle de redaktionelle tråde i sine lokaler i Svaneke på Bornholm. Altinget.dk får bl.a. ansvar for abonnementssalg og administration fra sine lokaler på Gammel Strand i København.

De nye udgivere begrunder deres engagement i en trykt avis:

"Det kan forekomme paradoksalt, at to netaviser køber en trykt avis - og dog: Det er måske netop indlysende. Onlinemedier har i dag økonomisk og redaktionel styrke til at gå ind på print-markedet. Og naturligvis har en gammel, trykt nicheavis som "Kommunen" en anseelse, som vi gerne vil værne om og forhåbentligt udbygge. Selv om omnibusaviser udfases over hele verden, så tror vi på, at nicheaviser fortsat har en fremtid i trykt form. Altinget.dk og dknyt supplerer hinanden godt: Medierne har en solid økonomi og vækst og er omtrent lige gamle. Begge udgives på et neutralt, uvildigt journalistisk grundlag, og begge har redaktioner på Christiansborg, der udsender netaviser i abonnementsform," siger Rasmus Nielsen og Claus Theilgaard.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

0:000:00