Borgmesterkandidater bakker op om jobcenter-ændringer

JOBCENTER: Der er brug for en ny linje i jobcentrene, mener tre borgmesterkandidater for Socialdemokraterne, der dermed stiller sig anderledes end adskillige siddende borgmestre i partiet.
Thomas Adelskov, borgmesterkandidat i Odsherred, frygter for kommunernes økonomi som følge af jobcenter-reformen, og han bakkes op af to andre kandidater.
Thomas Adelskov, borgmesterkandidat i Odsherred, frygter for kommunernes økonomi som følge af jobcenter-reformen, og han bakkes op af to andre kandidater.Foto: www.ft.dk
Anne BjerregaardOliver de Mylius

Jeg vil ikke melde mig ind i et hylekor, der bare vil have arbejdsro til evig tid. Der er behov for ændringer, for den konstruktion, vi har nu, er ikke god.

Jan Petersen
Tidl. MF, nu borgmesterkandidat i Norddjurs Kommune (S)

Der tegner sig en større uenighed i Socialdemokraterne om fremgangsmåden over for jobcentrene efter et magtskifte. Partitoppen på Christiansborg ønsker i stil med SF at omdefinere de omstridte kommunale jobcentre, mens 12 socialdemokratiske borgmestre ønsker arbejdsro for at implementere status quo.

Nu melder tre borgmesterkandidater sig på banen med opbakning til Christiansborg-linjen i sagen.

Adelskov: Går ud over velfærden
"Jeg er enig med Torben Hansen i, at der skal kigges på jobcenterstrukturen. Der er et stort behov for, at man ikke gør kommunernes økonomi - hjemmepleje, skolerne, daginstitutionerne - afhængig af ledighedsudviklingen i hver enkelt kommune. Og det er jo de facto det, der sker," siger Thomas Adelskov, tidligere arbejdsmarkedsordfører i Socialdemokraterne og nu borgmesterkandidat i Odsherred Kommune.

Han frygter, at virkeligheden vil melde sig for kommunerne, når forsikringsordningen efterhånden rinder ud. Men han vil ikke byde ind på, hvorfor de 12 borgmestre, Altinget.dk har talt med, vil lade ordningen være, som den er.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00