Analyse af 
Erik Holstein

Dagpenge i centrum af regeringsforhandlinger

REGERINGSGRUNDLAG: Efterlønsforliget står, pointsystemet er dødt, og boligpakkens skæbne er højst usikker. Til gengæld skal S og SF have noget på dagpengene. Ny regering ventes onsdag eller fredag.
Thorning: Garanterede for boligpakkens gennemførelse allerede før regeringsforhandlingerne begyndte, men ingen forstår, hvorfor hun gav netop den garanti
Thorning: Garanterede for boligpakkens gennemførelse allerede før regeringsforhandlingerne begyndte, men ingen forstår, hvorfor hun gav netop den garanti Foto: Oskar Herrik Nielsen/Altinget.dk
Erik Holstein

De Radikales markant styrkede position efter valgsejren vil kunne aflæses direkte af grundlaget for den treparti-regering, der er det absolut mest sandsynlige resultat af de mørklagte forhandlinger mellem Socialdemokraterne, SF og Radikale.

Armlægningen mellem de kommende regeringspartnere har primært centreret sig om den økonomiske politik, hvor man efter en uges tovtrækkeri omsider nåede til enighed om den overordnede økonomiske ramme, en ny regering skal operere inden for.

I de hemmeligholdte regeringsforhandlinger  på Hotel Crowne Plaza i Ørestaden fortsætter de sidste tre års tætte koordinering mellem S og SF. Det er således langt hen ad vejen S-SF, der som en enhed forhandler med De Radikale.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00