Den røde regering vil spare på Arbejdstilsynet

FINANSLOV: Selv om regeringen lægger op til at øge Arbejdstilsynets budget en smule, vil konsulentbesparelser og effektivitetskrav reducere den samlede bevilling. FH råber vagt i gevær.

Mette Frederiksen (S) på virksomhedsbesøg i passende mundering. Ifølge regeringens finanslovsudspil får Arbejdstilsynet færre penge næste år til at sikre, at sikkerheden er i orden ude på arbejdspladserne.
Mette Frederiksen (S) på virksomhedsbesøg i passende mundering. Ifølge regeringens finanslovsudspil får Arbejdstilsynet færre penge næste år til at sikre, at sikkerheden er i orden ude på arbejdspladserne.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Et sikkert arbejdsmiljø er en mærkesag for regeringen. På tærsklen til en finanslovsaftale ser det dog ud til, at Arbejdstilsynet til næste år vil få færre penge til at kontrollere, at sikkerheden er i orden ude på arbejdspladserne.

Selv om regeringen lægger op til at øge Arbejdstilsynets budgetter med ti millioner kroner i 2021, betyder det generelle krav om effektivitetsbesparelser på to procent og sparekrav på konsulenter, at tilsynets samlede bevilling reduceres med 7,8 millioner kroner i 2021.

Det er den helt gale vej at gå, lyder kritikken fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00