Debat

DF: Det skal være attraktivt at arbejde længere

DEBAT: I stedet for kun at have fokus på en hævelse af pensionsalderen, bør vi overveje, hvordan vi gør det mere attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet, skriver Bent Bøgsted (DF).

Foto: ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bent Bøgsted (DF)
Beskæftigelsesordfører 

Som debatten har kørt de sidste år, skulle man tro, at regeringen helst så pensionsalderen helt afskaffet.

Men uanset, hvad der bliver sagt, skal der være en fast pensionsalder, så folk ved, hvornår der er mulighed for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Er der så behov for at hæve pensionsalderen yderligere, eller fremrykke ikrafttrædelsen af den aftalte stigning i pensionsalderen?

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Nej, det mener Dansk Folkeparti ikke, at der er behov for. Som det er i dag, er der aftalt, at pensionsalderen skal stige til 67 år, og i 2030 er den så på 68 år. Dansk Folkeparti mener ikke, at der er behov for at hæve den yderligere.

Men der er behov for at sikre, at folk, der er nedslidte, kan trække sig tilbage på seniorfleksjob eller seniorførtidspension, og disse ordninger skal styrkes. I dag kan det være vanskeligt at få ret til seniorførtidspension og fleksjob, da seniorer mange gange får behandlet deres sag efter de normale regler for førtidspension eller fleksjob. Det er ikke hensigtsmæssigt.

Seniorer burde være attraktive for arbejdsgiverne, da de besidder en stor erfaring og mange gange er en meget stabil og fleksibel arbejdskraft.

Bent Bøgsted (DF)
Beskæftigelsesordfører

Vi skal også huske på, at jo højere pensionsalderen bliver, jo flere vil der blive tale om, der skal tilkendes førtidspension eller fleksjob, så spørgsmålet er, hvor stor er gevinsten så for staten.

Attraktivt at arbejde længere 
Den store gevinst for stat, arbejdsmarked og borger må og skal være, at det er attraktivt at blive på arbejdsmarkedet, det betyder også at arbejdsgiverne skal gøre mere for at beholde seniorer på jobbet.

Den seniorpolitik som er på arbejdspladserne, er afgørende for om folk vælger et længere arbejdsliv, når de vel og mærke kan. Hvis arbejdsgiverne virkelig ønsker at beholde seniorerne, ja så bliver de der også, da samværet med kollegaerne betyder meget for den enkelte, men lønmodtagerne skal også selv vise interesse for at blive i jobbet.

Når det så er sagt, skal vi fra Folketingets side se på, hvordan vi gør det attraktivt at blive på arbejdsmarkedet så længe som muligt.

Der kan være tale om bedre regler for opsat pension, måske et seniorfradrag, kortere arbejdstid, bedre planlægning af arbejdsugen, måske med lidt flere pauser, oprettelse af seniorjob. Men jeg mener, at mange af de tiltag, der skal til for at forbedre mulighederne, bør ske i samarbejde med arbejdsmarkedets parter.

Seniorer burde være attraktive for arbejdsgiverne, da de besidder en stor erfaring og mange gange er en meget stabil og fleksibel arbejdskraft.

Så i stedet for kun at have fokus på at tale om en hævelse af pensionsalderen, bør debatten i stedet dreje sig om, hvordan det bliver mere attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet for lønmodtagerne, og hvordan virksomhederne kan gøre brug af en højt kvalificeret arbejdskraft, som de jo siger, de kommer til at mangle.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Bøgsted

Fhv. MF (DD)
maskinarbejder, Aalborg Tekniske Skole 1976, oversergent (Avedøre Rekrut- og Sergentskole 1977), våbenmekaniker (Nørrejyske Artilleriregiment 1977)

0:000:00