DF tilfreds med Hjorts a-kasse-svar

A-KASSER: Det er til gavn for både jobcentre og a-kasser, at der nu omsider er kommet klarhed over retningslinjerne for rådighed, mener DF's arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted.
I et svar til DF's Bent Bøgsted skriver beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), at der nu vil blive sikret større klarhed omkring retningslinjerne for rådighed under aktivering.
I et svar til DF's Bent Bøgsted skriver beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), at der nu vil blive sikret større klarhed omkring retningslinjerne for rådighed under aktivering.Foto: Krifa/Lars Stig Madsen
Anders Agner Pedersen

Ministeren har erkendt, at nu skal der ske noget, og det kan ikke nytte noget at trække den længere. For det er nødvendigt, at vi får faste retningslinjer om, hvornår folk står til rådighed eller ikke står til rådighed.

Bent Bøgsted
Arbejdsmarkedsordfører, Dansk Folkeparti

Den uklarhed, der i det seneste års tid har været omkring, hvilke retningslinjer der skulle følges i forbindelse med fritagelse for rådighed under aktivering, ser nu ud til at være forbi.

For i et svar til DF's arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, svarer beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) nemlig følgende:

"Den ledige har en klar aftale om et konkret, fast, ordinært job efter endt uddannelsestilbud, hvor aftalen er afhængig af, at den ledige gennemfører uddannelsen. Den ledige har en klar aftale om et konkret fast ordinært job, hvor en forudgående gennemførelse af et tilbud om virksomhedspraktik eller en løntilskudsansættelse er en afgørende forudsætning for aftalen om den ordinære beskæftigelse," skriver Hjort i sin mail til Bent Bøgsted, hvor han samtidig anerkender, at tingene på det område har trukket lidt i langdrag.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00