DI advarer mod opbevaring af ledige akademikere

LEDIGHED: Dansk Industri frygter, at et nyt lovforslag vil parkere unge i uddannelsesforløb i stedet for at hjælpe dem i job.
Oliver de Mylius

Nyuddannede fra uddannelser med permanent overnormal ledighed skal ikke have forlænget en uddannelse uden reelle jobmuligheder.

Bjarne Lundager Jensen
Uddannelsespolitisk chef i DI

Ledigheden er stærkt voksende blandt nyuddannede akademikere. Derfor arbejder man på Christiansborg på at etablere særlige kompetenceudvidende forløb for nyuddannede, som skal hjælpe dem til at komme hurtigere i job.

Det forslag advarer Dansk Industri nu imod. De frygter at de unge vil blive parkerede i uddannelsesforløb i stedet for at blive hjulpet i arbejde. Det skyldes, at lovforslaget er forkert skruet sammen.

De unge skal først afprøve arbejdsmarkedet
Først og fremmest kritiserer Dansk Industri, at de studerende skal søge ind på de kompetenceudvidende forløb, allerede inden de har afsluttet deres uddannelser. Dermed har de nyuddannede endnu ikke fået lejlighed til at afprøve, om det er svært for dem at få job, og forløbene kan få karakter af opbevaring for mennesker, der reelt ikke har problemer med at få job.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00