DI til Altingets chefredaktør: Vi er i høj grad samlingssted for SMV'er

REPLIK: Det må bero på en misforståelse, når Altingets Jakob Nielsen skriver, at små virksomheder ikke bliver tilgodeset i regeringens hjælpepakker, skriver DI's direktør, Kent Damsgaard, i en replik.

Af Kent Damsgaard
Direktør i DI

Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, kritiserer i sin analyse 30. marts 2020 statsministeren for topstyring under coronakrisen.

Et eksempel på dette skulle være, at de små virksomheder ikke bliver tilgodeset i hjælpepakkerne, fordi Mette Frederiksen rådfører sig med erhvervsorganisationerne Dansk Industri (DI) og Dansk Erhverv (DE). Og ikke SMV Danmark.

Det må bero på en misforståelse. Samt et overraskende dårligt kendskab til Dansk Industris medlemmer.

DI’s cirka 11.500 medlemsvirksomheder repræsenterer direkte cirka 440.000 medarbejdere i Danmark. 90 procent af alle virksomheder i DI er SMV’er. Små og mellemstore virksomheder over hele landet, som i denne tid kæmper hårdt for at klare sig igennem denne krise. DI er derfor i høj grad talerør for SMV-arbejdspladser.

Samtidig repræsenterer DI virksomheder fra et bredt udsnit af brancher. Vi repræsenterer fremstillingsvirksomheder, handelsvirksomheder, rådgivere, transport, service, it, energi og meget meget mere. Det er lige fra nyudsprungne iværksættere og stolte familievirksomheder til børsnoterede koncerner.

Den brede sammensætning af medlemsskaren sikrer, at DI i den grad ser på helheden i vores udmeldinger – også til regeringen og til Folketingets partier i øvrigt. Og at vi evner at skabe resultater for SMV’erne – sammen med arbejdsmarkedets parter og med regeringen.

Netop i den aktuelle krisesituation er det en bred samfundsindsats, der er brug for. Ikke snævre virksomhedsinteresser for en enkelt branche eller sektor. Det hele hænger sammen – og alle skal med. Det er jeg overbevist om, at et medie som Altinget om nogen har blik for.

Forrige artikel Tænketank: Coronakrise kan alligevel føre til akut mangel på frugt og grønt Tænketank: Coronakrise kan alligevel føre til akut mangel på frugt og grønt Næste artikel DJ og AJKS: Små selvstændige passer ikke ind i hjælpepakkerne DJ og AJKS: Små selvstændige passer ikke ind i hjælpepakkerne