Om  
Ditlev Engel

Ditlev Engel formand for grøn investeringsfond

Erhvervsleder og tidligere Vestas-direktør Ditlev Engel er udpeget som bestyrelsesformand i Danmarks Grønne Investeringsfond, der skal fremme den grønne omstilling af samfundet ved at yde lån til klimavenlige investeringer.

Line Jenvall

Erhvervs- og væksminister Henrik Sass Larsen (S) har udpeget bestyrelsen for den nye grønne investeringsfond, der er et centralt led i regeringens aftale om et grønnere Danmark. 

Bestyrelesformand er tidligere Vestas-direktør Ditlev Engel.

Den store erhvervsmand, der blandt andet er medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Industri, skal stå i spidsen for en bestyrelse, der desuden tæller Hilde Kjelsberg, vicepræsident og kreditchef i Nordisk Investeringsbank (NIB), Jan Bach Jensen, direktør i Energi Midt, Lars Pehrson, direktør i Merkur Andelskasse og Ulla Röttger, direktør i I/S Amager Ressourcecenter.

I Danmarks Grønne Investeringsfond skal de skabe gunstige muligheder for den grønne omstilling af samfundet ved på rimelige vilkår at yde lån til grønne investeringer. Fondens samlede udlån kan udgøre op til fem milliarder til projekter inden for energibesparelser, vedvarende energianlæg og større ressourceeffektivitet.

"Jeg er glad for, at det er lykkedes os at sammensætte en kompetent bestyrelse for Danmarks Grønne Investeringsfond. Fonden er en nyskabelse, som skal understøtte den grønne omstilling i samspil med blandt andet private og offentlige virksomheder og almene boligorganisationer. Jeg håber, at fonden vil kunne give et markant bidrag hertil," udtaler erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ditlev Engel

Direktør, DNV GL, fhv. adm. direktør, Vestas
hd i regnskabsvæsen og økonomistyring (Handelshøjskolen i København 1990)

0:000:00