Efter trepart: Styrelser opruster med flere ansatte

Trepartsaftalen om arbejdskraft fra oktober fører nu til, at styrelserne SIRI og STAR ansætter flere årsværk. Men SIRI kæmper selv med at rekruttere nye ansatte.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) er sikker på, at de ekstra hænder til Styrelsen for International Rekruttering og Integration vil bidrage til at få bugt med sagspukler og for lange sagsbehandlingstider.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) er sikker på, at de ekstra hænder til Styrelsen for International Rekruttering og Integration vil bidrage til at få bugt med sagspukler og for lange sagsbehandlingstider.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis LundRikke Brøndum

Der er fart på stillingsopslagene i to statslige arbejdsmarkedsstyrelser.

Det er konsekvensen af trepartsaftalen mellem regeringen, arbejdsmarkedets parter, KL og regionerne fra oktober, der skal afhjælpe virksomheders trængsler med at skaffe ekstra hænder, herunder udenlandske ansatte.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) arbejder på at ansætte knap 15 ekstra årsværk i styrelsens erhvervskontorer som følge af en ekstra bevilling i 2022.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00