Endnu en borgmester kritiserer Københavns egen lønbonus til pædagoger: ”Det er lidt som at tisse i bukserne”

Den københavnske velfærdsbonus er både unfair over for andre kommuner, der kæmper med rekrutteringsudfordringer, og virkningsløs på langt sigt, mener kommunens børneborgmester Jakob Næsager. Fokus bør være på at gøre den samlede mængde af pædagoger større, og derfor efterlyser han en rekrutteringsplan fra Christiansborg.

Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager efterlyser en rekrutteringsplan fra Christiansborg til at løse manglen på pædagoger. Kommunens egen lønbonus løser ikke udfordringerne, lyder budskabet.
Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager efterlyser en rekrutteringsplan fra Christiansborg til at løse manglen på pædagoger. Kommunens egen lønbonus løser ikke udfordringerne, lyder budskabet.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Simon LesselSøren Dahl

Opbakningen til en af sidste års helt store slagnumre under budgetforhandlingerne i Københavns Kommune fortsætter med at smuldre fra både højre og venstre side.

Først gik socialborgmester Karina Vestergaard Madsen (EL) i rette med den såkaldte velfærdsbonus, der giver københavnske pædagoger ekstra i lønningsposen for enten at lokke dem til kommunen eller få dem til at blive.

Og nu melder Konservatives børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager (K), sig i koret af stemmer, som ikke mener, at velfærdsbonussen vil løse pædagogmanglen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024