Få ledige sanktioneret på grund af 4-ansøgningers-kravet

NYE REGLER: Kun 0,3 procent af de ledige har fået taget deres dagpenge som følge af reglen om de fire ansøgninger. Men reglen laves om på grund af praktiske grunde, siger a-kasserne.
Det er yderst sjældent, at a-kassernes rådighedsvurderinger ender med sanktioner. Derfor er det også først og fremmest af praktiske grunde, at man ændrer reglerne om de fire ansøgninger om ugen.
Det er yderst sjældent, at a-kassernes rådighedsvurderinger ender med sanktioner. Derfor er det også først og fremmest af praktiske grunde, at man ændrer reglerne om de fire ansøgninger om ugen.Foto: colourbox.com
Anders Agner Pedersen

Det er processen med at få dem i job, der er opgaven. Det er ikke villigheden eller ønsket. Og det er jo et meget vigtigt signal at sende.

Torben D. Jensen
Sekretariatschef, AK-Samvirke

Man skal ikke skyde gråspurve med kanoner. Men måske er det alligevel det, der i øjeblikket sker omkring rådighedssanktionerne på arbejdsmarkedet. For ud af de 85.000 rådighedsvurderinger, som a-kasserne foretog i det første halvår af 2008, er der kun 250 af dem, hvor der er udløst reelle sanktioner.

Det viser et svar til Arbejdsmarkedudvalget fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V). 

Og sekretariatschef i AK-Samvirke Torben D. Jensen kan da også godt se, hvordan det kan se ud, når man nu ændrer på reglerne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00