Debat

Fagforening og arbejdsgivere: 3F’s syn på samfundet er fanget i svundne tider

REPLIK: Det er helt hen i vejret, når 3F påstår, at Det Faglige hus er en villig og billig aftalepartner. Vi gør bare tingene anderledes og mere tidssvarende, skriver Johnny Nim og Karsten Høgild.

Johnny Nim (t.h.) og Karsten Høgild mener, at lønmodtagere og arbejdsgivere frit skal kunne vælge, hvem de helst vil lade kæmpe deres sag.
Johnny Nim (t.h.) og Karsten Høgild mener, at lønmodtagere og arbejdsgivere frit skal kunne vælge, hvem de helst vil lade kæmpe deres sag.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Johnny Nim og Karsten Høgild
Hhv. landsformand for Det Faglige Hus og direktør for Arbejdsgiverforeningen KA

Det er ufatteligt, hvor mange kræfter fagforbundet 3F bruger på at sværte Det Faglige Hus og Arbejdsgiverforeningen KA til.

Gang på gang må vi lægge ryg til usandheder og skydes motiver, vi aldrig har haft, i skoene.

Man skulle næsten tro, at der i 3F-kolossen i Kampmannsgade findes en særlig afdeling med det ene formål at bekæmpe det alternativ på arbejdsmarkedet, som Det Faglige Hus og KA udgør.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Forleden var det forbundssekretær Henning Overgaard, der turnerede rundt i medierne med påstanden om, at Det Faglige Hus er en villig og billig aftalepartner for KA. Det er helt hen i vejret.

Tidssvarende fremgangsmåde
Det Faglige Hus og KA er ligeværdige parter, der evner at lave aftaler, som gavner både lønmodtagere og arbejdsgivere.

Vores fremgangsmåde tager udgangspunkt i, hvordan nutidens samfund og arbejdsmarked ser ud – og ikke hvordan det så ud, da Stauning var ung.

Johnny Nim og Karsten Høgild
Hhv. landsformand for Det Faglige Hus og direktør for Arbejdsgiverforeningen KA

Vi sidder netop nu og forhandler overenskomst. Det sker i en god og konstruktiv tone.

Selv om vi naturligvis ser forskelligt på en række spørgsmål, så sker forhandlingerne i en atmosfære præget af gensidig respekt og lysten til at finde fælles løsninger.

Vi er helt med på, at vi gør tingene anderledes end 3F. Vores fremgangsmåde tager udgangspunkt i, hvordan nutidens samfund og arbejdsmarked ser ud – og ikke hvordan det så ud, da Stauning var ung.

I al beskedenhed viser medlemstallene en solid opbakning til vores måde at gøre tingene på.

Det Faglige Hus får tusindvis af nye medlemmer om året, og KA's medlemstal er nu det højeste i et årti, mens der er kø ved udgangen hos 3F.

Den danske model skal sikres
Vi mener, at der bør være plads til både 3F, Det Faglige Hus, KA og de øvrige aktører på arbejdsmarkedet, så lønmodtagere og arbejdsgivere frit kan vælge, hvem de helst vil lade kæmpe deres sag.

Vi bør alle have en fælles interesse i – det har vi i hvert fald – at den danske model fremtidssikres, så det ikke bliver tilfældige folketingsflertal, der kommer til at diktere fremtidens løn- og arbejdsvilkår.

Skal det kunne lade sig gøre, forudsætter det, at 3F giver plads til folk, der tænker nyt og anderledes

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Johnny Nim

Landsformand, Det Faglige Hus
postbud

Karsten Høgild

Direktør, Arbejdsgiverforeningen KA og KA Pleje
Kontorassistent (Centralsygehuset i Holstebro 1984)

0:000:00