Flere ordførere lune på 3F-ide om jobpakke

JOBPAKKE: 3F vil have en jobpakke, som skal sikre arbejdspladser. Ordførerne er ikke afvisende over for ideen, men tøver med konkret indhold.
3F's ønske om en jobpakke, der skal sikre arbejdspladser, bliver godt modtaget af flere partier på Christiansborg.
3F's ønske om en jobpakke, der skal sikre arbejdspladser, bliver godt modtaget af flere partier på Christiansborg.Foto: colourbox.com
Anders Agner Pedersen

Vi mener, at det vil være en god ide at fremrykke offentlige investeringer, så hvis det er det, der ligger i 3F's foreslag om en jobpakke, så er det fint.

Bent Bøgsted
Arbejdsmarkedsordfører, Dansk Folkeparti
I slutningen af sidste uge luftede forbundssekretær i 3F Per Christensen i Berlingske Tidende sin bekymring over manglende politiske initiativer for at sikre arbejdspladser. Han foreslog derfor, at der skulle igangsættes forhandlinger om en jobpakke sideløbende med forhandlingerne om bankpakken.

"Der er ingen grund til at have den tilbagelænede holdning med, at man lige vil se tiden an. Vi foreslår øjeblikkelige offentlige investeringer i de offentlige bygninger på 3 milliarder kroner, og så skal kommunerne have mulighed for at ophæve anlægsloftet og investere så meget, som deres økonomi tillader," lød Per Christensens ord i Berlingske Tidende den anden dag.

V: Ideen er ikke helt skidt
Og noget kunne tyde på, at Per Christensens bønner er blevet hørt. I hvert fald er flere af de ordførere, som Altinget.dk har talt med, ikke afvisende over for foreslaget. Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, understreger dog, at regeringen ikke agerer tilbagelænet, men tværtimod følger situationen nøje.

"Regeringen er meget opmærksom på beskæftigelsessituationen. Nu skal vi lige have bankpakken på plads, for likviditetssituationen påvirker jo rigtig mange arbejdspladser, fordi hvis en arbejdsplads ikke kan blive finansieret, altså virksomheden ikke kan betale for at køre sin produktion, så går det jo galt. Så lukker den jo. Så det skal vi lige have på plads. Men der er ingen tvivl om, at de øvrige ting bliver der holdt nøje øje med, og regeringen er også parat til at tage nødvendige initiativer, så snart det er nødvendigt. Men vi må lige tage tingene i den rigtige rækkefølge," siger Jens Vibjerg til Altinget.dk, men kommer ikke ind på, hvilke konkrete elementer en eventuel jobpakke kunne indeholde.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00