Blå partier kræver fortsat corona-refusion til virksomheder

I dag udløber ordningen om sygedagpenge-refusion fra første dag til virksomheder, der har sygemeldte ansatte på grund af corona. De borgerlige partier, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre vil have beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til at forlænge ordningen en måned. Ministeren afviser kravet. 

De borgerlige partier og Radikale Venstre ønsker fortsat at give virksomheder mulighed for sygedagpenge-refusion fra første dag, hvis ansatte får corona. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) afviser, at det er nødvendigt. 
De borgerlige partier og Radikale Venstre ønsker fortsat at give virksomheder mulighed for sygedagpenge-refusion fra første dag, hvis ansatte får corona. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) afviser, at det er nødvendigt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Selv om corona ikke længere er en samfundskritisk sygdom, er det endnu ikke slut med de positive PCR-tests, som risikerer at holde ansatte hjemme fra produktionslokalerne.  

Men fra i dag ophører den ordning, hvor virksomheder kan sygedagpenge-refusion fra staten fra første dag. I stedet skal de selv betale løn til de sygemeldte i de første 30 dage som normalt.

Og det er en postgang for tidligt, mener den blå fløj  - herunder Dansk Folkeparti - samt Radikale Venstre. Venstre anslår, at der i øjeblikket er mellem 48.000 og 60.000 corona-ramte ansatte om ugen på sygedagpenge. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00