Frank Jensen: Arbejdsstyrken skal opkvalificeres

INTERVIEW: Lavkonjunkturen skal bruges til at opkvalificere arbejdsstyrken, siger Socialdemokraternes overborgmesterkandidat, Frank Jensen, der prioriterer arbejdsmarkedspolitikken som sit vigtigste valgtema.
Frank Jensen stiller op til kommunalvalget til efteråret som spidskandidat for Socialdemokraterne i København.
Frank Jensen stiller op til kommunalvalget til efteråret som spidskandidat for Socialdemokraterne i København.Foto: Pressefoto
Torbjørn Næs Bertelsen

Hvis vi udnytter lavkonjunkturen til at få opkvalificeret arbejdsstyrken, så står vi også bedre stillet på det tidspunkt, hvor lavkonjunktur bliver til højkonjunktur.

Frank Jensen (S)
Overborgmesterkandidat i Københavns Kommune, tidl. minister

Med din fortid som blandt andet arbejdsmarkedsforsker og minister, hvordan vil arbejdsmarkedspolitikken spille ind i din valgkamp?

"Den vil være at finde helt i toppen af min dagsorden. Med den krise vi er inde i, er det afgørende, at vi finder løsninger. Derfor vil jeg over sommeren sammen med mange gode kræfter i fagbevægelsen, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne finde ud af, hvordan vi kan få mest ud af de ressourcer, vi har til rådighed.

De næste 10 til 15 år skal vi foretage en masse nye investeringer. Dem skal vi kigge på, om vi kan fremrykke. Der er masser af vedligeholdelsesprojekter i skoler, institutioner og daghøjskoler, som trænger til at blive renoveret. Det er projekter, vi kan sætte i gang allerede nu.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00