Frederiksberg sparer millioner på falsk afskedigelse

KORT NYT: Frederiksberg Kommune sparer millioner på at fyre sin kommunaldirektør under anklager om lovbrud. Men dokumentationen mangler, og anklagerne er derfor falske. Det viser en gennemgang af sagen, som avisen Kommunen har foretaget i samarbejde med uvildige eksperter.

Frederiksberg Kommune kan ikke dokumentere, at det var berettiget, da kommunen i februar fritstillede og siden fyrede sin kommunaldirektør, Suzanne Aaholm.

Det viser en gennemgang af sagens akter, som avisen Kommunen har foretaget i samarbejde med uvildige eksperter.

Suzanne Aaholm er blevet fyret for "grov misligholdelse af ansættelsesforholdet". Det er en skærpet bestemmelse, der har gjort det muligt for Frederiksberg Kommune at sende hende hjem med kun tre måneders løn i stedet for tre årslønninger. Dermed står kommunen til at spare 4,5 millioner kroner.

En af anklagerne går på, at Suzanne Aaholm skulle have foretaget ulovlige flytninger af årsværk mellem konti. Avisen Kommunen har gennemgået omkonteringen med tidligere chefrevisor ved BDO, Kommunernes Revision, Gert Hansen.

Og er den foregået som beskrevet af Suzanne Aaholm, er den helt uproblematisk, siger han.

Dårlig sag
Også procesadvokat Karsten T. Henriksen vurderer, at Frederiksberg har en dårlig sag:

"Selv hvis kommunen har ret i de ting, den siger, er jeg i tvivl om, hvorvidt det er nok til at fyre hende," siger han.

Karsten T. Henriksen råder kommunen til at "smide en ordentlig håndfuld månedslønninger på bordet" og få lukket sagen ved forlig.

I afskedigelsesgrundlaget er Suzanne Aaholm anklaget for at have overskredet sit budget med 15,3 millioner kroner. Men den overskridelse forsømmer kommunen at dokumentere.

Suzanne Aaholm er tillige anklaget for at have holdt overskridelsen skjult for politikerne. Avisen Kommunens gennemgang viser imidlertid, at Suzanne Aaholm ved gentagne lejligheder har orienteret borgmester Jørgen Glenthøj (K) om økonomien. Borgmesteren har derimod bremset Suzanne Aaholm i at give magistraten en redegørelse.

Borgmester Jørgen Glenthøj har afvist at lade sig interviewe.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00