Fyrede seniorer får hurtigt job igen

EFTERLØN: 90 procent af afskedigede seniorer fik nyt job efter to måneder, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Dejligt at få aflivet myten, mener V.
Flertallet af ledige seniorer kigger efter nyt job i cirka tre måneder, før de har job igen, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.
Flertallet af ledige seniorer kigger efter nyt job i cirka tre måneder, før de har job igen, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Det er plat, at Socialdemokraterne bruger argumentet, og det højner ikke just debatniveauet, at de bliver ved med at fremsætte udokumenterede påstande.

Ulla Tørnæs (V)
Arbejdsmarkedsordfører
Det er en myte, at danskere tæt på efterlønsalderen har mere end svært ved at få job igen. Alene efter 70 dage havde 90 procent af de afskedigede 58-årige fået nyt job igen. Det viser et svar til Folketinget fra beskæftigelsesministeren, som er baseret på tal fra 2008.

Tallene viser, at 1900 58-årige dagpengemodtagere i 2008 modtog en fyreseddel, og at langt hovedparten af dem var i ordinær beskæftigelse efter i gennemsnit 2,3 måneder.

Beregninger, som Beskæftigelsesministeriet har foretaget for Altinget | Arbejdsmarked, viser, at den samme tendens gør sig gældende i 2009. Her er dog lidt færre ledige 58-årige, som har fået nyt job efter tre måneder i det år, hvor finanskrisen buldrede mest. I 2009 fik 84 procent af de 58-årige nyt job efter tre måneder, viser beregningen, som dog ikke er renset for en mindre andel, som var i støttet beskæftigelse i perioden.

V: Socialdemokraterne er platte
De nye beregninger vækker opsigt, fordi de ifølge Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs, viser, at der ikke er nogen nævneværdig overledighed blandt de ældre på arbejdsmarkedet. Overledigheden blandt seniorer på arbejdsmarkedet er ellers et argument, som især Socialdemokratiske politikere ynder at bruge, og derfor er det godt at tallene skaber klarhed, mener hun.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00