Her er beskyldningerne mod Lizette Risgaard

Altinget har samlet beskyldningerne om upassende adfærd mod FH-formand Lizette Risgaard. Læs dem her.

Fem mænd er stået frem i sagen om Lizette Risgaards upassende adfærd. Læs dem her.
Fem mænd er stået frem i sagen om Lizette Risgaards upassende adfærd. Læs dem her.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Carl Andersen

Den absolutte topfigur i den danske fagbevægelse, FH-formand Lizette Risgaard, erkender, at hun har haft en upassende adfærd overfor sine mandlige kollegaer.

Det sker, efter at det sent torsdag aften kom ud, at flere mandlige kolleger i Berlingske og Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan de har oplevet upassende og grænseoverskridende adfærd fra hende. 

Læs også

Her er beskyldningerne mod Lizette Risgaard:  

Julefrokost og topmøde

En mand fortæller, at han under en julefrokost i 2016 blev mødt med en "tydeligt irriteret attitude" over ikke at ville danse tæt. Senere til lønmodtagernes topmøde i 2021 er han blevet "klappet i røven" tre gange i forbindelse med et kram. 

Folketingvalget 19

En anden mand fortæller, at Lizette Risgaard, under en sang til et valgarrangement i 2019 med fagbevægelsen på Arbejdermuseet, rykkede sin hånd længere og længere ned af hans ryg indtil den landede bagpå i et vers eller to.  

Corona

En tredje mand fortæller, at han under coronapandemien i foråret 2021 mødte ind på et næsten mennesketomt kontor, hvor han stødte ind i Lizette Risgaard, som hilste på ham og derefter strøg ham langt op og ned ad ryggen.  

Fagligt arrangement

En fjerde man deltog i 2018 i et stort fagligt arrangement, hvor han og Lizette Risgaard flere gange i løbet af dagen har talt om et aktuelt emne, men at han under den sidste samtale mærker Lizette Risgaards hånd bagi.  

Folkemøde

En fjerde mand fortæller, hvordan Lizette Risgaard til Folkemødet i 2019 under en fællessang bevægede sin hånd ned bagpå og beholdte hånden der i flere minutter. Til et arrangement i fagbevægelsen i 2021 blev samme mand gramset på, fortæller han. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lizette Risgaard

Fhv. formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
kontorfunktionær (Handelsskole), lederuddannelse, MPA

0:000:00