I finanssektoren har parterne selv fundet en løsning. Her går hver tredje senior på deltid

Overenskomst for finansansatte giver seniorer ret til at arbejde på deltid. Derfor ser hverken Finansforbundet eller Finanssektorens Arbejdsgiverforening behov for politisk indblanding i arbejdstiden.

En overenskomst mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening giver mulighed for, at seniorer kan gå ned i tid, så de arbejder for eksempel fire eller tre dage om ugen.
En overenskomst mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening giver mulighed for, at seniorer kan gå ned i tid, så de arbejder for eksempel fire eller tre dage om ugen.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

DF-formand Morten Messerschmidts forslag om en ret til en firedages arbejdsuge for seniorer er allerede en reel mulighed for tusindvis af ansatte i banker og realkreditinstitutter.

En overenskomst indgået mellem fagforeningen Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) giver således medarbejdere fra 60 år og opefter ret til at gå ned i arbejdstid.

Og tal fra FA viser, at mulighederne for nedsat tid bliver brugt i vidt omfang af seniorerne. Af de cirka 3.450 medarbejdere, der kan gøre brug af ordningen, er der aktuelt i omegnen af 1.230 finansfolk, der gør det.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024