Jobcentrene svigter de ledige

JOBCENTER: Nye tal viser, at jobcentrene ikke kan overholde tidsfristerne for jobsamtaler og aktivering. Det er ikke jobcenterreformens skyld, mener KL - S er uenig.
Oliver de Mylius
Kommunerne er blevet dårligere til at overholde tidsfristerne for at tilbyde jobsamtaler eller aktivere de ledige dagpengemodtagere. Det viser de seneste tal fra Jobindsats.dk.

Da kommunerne overtog ansvaret for de forsikrede ledige, meldte kritikere ud, at den ekstra arbejdsbyrde til kommunerne ville hæmme beskæftigelsesindsatsen. De seneste tal ser ud til at bakke dem op.

Da jobcenterreformen trådte i kraft i august 2009, kom knap 94 procent af dagpengemodtagerne til jobsamtaler til tiden - tre måneder senere var den andel faldet til knap 86 procent. Samme billede viser sig med hensyn til aktiveringstilbud, hvor stadigt færre får aktiveringstilbud til tiden. Her faldt tallet fra 88 til 78 procent i samme periode.

Ledigheden gør det svært
KL's Erik Nielsen (S) mener dog ikke, at problemerne hænger sammen med den nye jobcenterstruktur. Det er den stigende ledighed, som har givet jobcentrene svære arbejdsbetingelser:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00