KL-formand forud for stormøde: Mere arbejdskraft er lige så vigtigt som flere penge

Det er afgørende for regeringen at skaffe mere arbejdskraft og prioriterer de ledige hænder på tværs af den private og offentlige sektor, hvis fremtidens velfærd skal sikres. Det siger KL’s formand forud for årets kommunaløkonomiske forum.

Torsdag afholder KL sit årlige kommunaløkonomiske forum. Denne gang vil debatter og diskussioner med ikke mindst regeringens ministre dog blive afholdt virtuelt på grund af corona.
Torsdag afholder KL sit årlige kommunaløkonomiske forum. Denne gang vil debatter og diskussioner med ikke mindst regeringens ministre dog blive afholdt virtuelt på grund af corona.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Hvis ikke det er manglen på penge, som truer med at udhule den offentlige velfærd, så er det manglen på ledige hænder til at løfte de mange vigtige opgaver.

Nogenlunde sådan sammenfattede kommunalforsker Roger Buch i et nyligt indlæg på Altinget, kommunernes store strukturelle udfordringer gennem de seneste mindst 20 år.

Og hvor de kommunale økonomiforhandlinger i det forudgående årti har været domineret af ord som smalhals og spareknive, så er pendulet nu ved at svinge over i temaer som rekrutteringskrise og lønkonkurrence.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00