Se kortet: Her er vinderne og taberne af regeringens udligningsreform

REFORM: Her kan du se, hvilke kommuner der modtager og bidrager mest i den kommunale udligning med regeringens nye udspil.

Regeringen ønsker at reformere det kommunale udligningssystem og "skabe et Danmark i bedre balance" med sit udspil en udligningsreform. 

I alt 1,4 milliarder kroner skal flyttes fra hovedstadsområdet til landets øvrige kommuner. Af de 1,4 milliarder kroner skal hovedstadsområdets fem mest velhavende kommuner – Gentofte, Rudersdal, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Dragør – tilsammen betale 600 millioner kroner til øvrige kommuner, som "har det økonomisk svært." 

Her kan du se, hvad den nye reform betyder for kommunerne.

Den følgende figur viser omfordelingen i den generelle udligning, der indeholder den særlige kompensationsordning. De mørkegrønne kommuner modtager mest i udligning, de røde kommuner afgiver mest.

,

Forrige artikel Her er hovedpunkterne i regeringens udspil til en udligningsreform Her er hovedpunkterne i regeringens udspil til en udligningsreform Næste artikel "Dybt bekymret" og "godt tilfreds": Se reaktionerne på regeringens udspil til en udligningsreform
Regeringens første år: Corona kickstartede slumrende trepartssamarbejde

Regeringens første år: Corona kickstartede slumrende trepartssamarbejde

FØDSELSDAGSANALYSER: Hvad har det betydet for eksempelvis de ældre, kulturen og boligpolitikken, at vi nu har en socialdemokratisk regering? Og hvordan går det med at stække Finansministeriets magt og gøre Danmark til det bedste land at være barn i? Altingets fagredaktører gør status på regeringens ét års fødselsdag med hver deres ultrakorte analyser.