Kun i hver anden kommune er tab af offentlige arbejdspladser overgået af vækst i private

Det forudgående årti er der blevet knapt 30.000 færre offentlig ansatte og godt 250.000 flere i den private sektor. Men fordelingen af tabte og vundne arbejdspladser er skæv på tværs af landet. Se udviklingen her.

I Kerteminde er man endnu ikke kommet sig over det tab af private job, der fulgte med nedlukningen af Lindøværftet for godt 10 år siden.
I Kerteminde er man endnu ikke kommet sig over det tab af private job, der fulgte med nedlukningen af Lindøværftet for godt 10 år siden.Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det økonomiske opsving ser ud til at have bidt sig fast i Høje-Taastrup, til gengælde mærker man knapt så meget til jobfesten i Struer.

Mens der er blevet både flere ansatte i det offentlige såvel som det private i hovedstadskommunen, er det modsatte tilfædet i den jyske Limfjordskommune.

På tværs af landet er antallet af offentligt ansatte pr. 1.000 indbyggere faldet i mere end 8 ud af 10 kommuner fra 2010 til 2019. Til gengæld er der blevet flere privat ansatte i 92 kommuner.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00