Ligeløn splitter partierne på ny

Mens Radikale Venstre kalder regeringens ligelønspolitik fodslæbende, er Liberal Alliance klar til at tage et opgør med EU-direktiver om barsel og løn.  

Regeringen kan gøre langt mere for at sikre ligeløn mellem mænd og kvinder, lyder det fra Samira Nawa i Radikale.  
Regeringen kan gøre langt mere for at sikre ligeløn mellem mænd og kvinder, lyder det fra Samira Nawa i Radikale.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Er det politikernes opgave at udligne lønforskellen på 12,3 procent mellem mænd og kvinder, og skal Ligestillingsministeriet have flere kræfter?

Det spørgsmål har længe fået forskellige svar fra højre og venstre side af folketingssalen, men har de seneste uger også fået det til at slå gnister mellem blandt andet ligestillingsminister Marie Bjerre, Liberal Alliances ordfører Solbjørg Jakobsen og senest Radikale Venstre.

Hvor det liberale parti mener, at regeringen skal acceptere lønforskellene, kæmpe mod EU-direktiver og nedlægge Ligestillingsministeriet, er den omvendt alt for fodslæbende, lyder det fra Radikales ordfører Samira Nawa, der ønsker at rykke ministeriet over til Statsministeriet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00