Minister fastholder sammenlægning af ankenævn

SAMRÅD: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) afviser oppositionens kritik af sammenlægning af ankenævn. Ingen grund til bekymring for borgernes retssikkerhed, siger ministeren.
Inger Støjberg sagde på et samråd i Arbejdsmarkedsudvalget, at hun ikke har beføjelser til at blande sig i Ankestyrelsens afgørelser.
Inger Støjberg sagde på et samråd i Arbejdsmarkedsudvalget, at hun ikke har beføjelser til at blande sig i Ankestyrelsens afgørelser.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Torbjørn Næs Bertelsen

Både Ankestyrelsen og Ankestyrelsens Beskæftigelsesråd er uafhængige. Der er derfor ingen grund til at være bekymret for borgernes retssikkerhed, når sager bliver behandlet i Ankestyrelsens Beskæftigelsesråd.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg mener, at oppositionens kritik af sammenlægningen mellem Arbejdsmarkedets Ankenævn og Ankestyrelsens Beskæftigelsesråd, er noget "Christiansborg-fnidder".

På et åbent samråd i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg efterlyste Bjarne Laustsen (S) en saglig begrundelse for sammenlægningen, som han mente var en belejlig måde at få bugt med et besværligt Ankenævn, der underkendte den tidligere beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen (V), i flere sager.

"Jeg har endnu ikke fået en god begrundelse for, at det er en god ide at lægge Arbejdsmarkedets Ankenævn ind under Ankestyrelsen. Den eneste grund, jeg kan finde, er, at Ankenævnet har været en hæmsko for den tidligere beskæftigelsesminister, som så vil slippe for, at Ankenævnet taler ham imod, ligesom det skete i sagen, hvor Ankenævnet sagde, at efterlønnere skal have deres feriepenge. En sag, der kostede skatteborgerne en halv milliard, sagde Bjarne Laustsen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00