Ny åbning for id-kort

ARBEJDSMILJØ: SF øjner nu en mulighed for at indføre et id-kort i byggebranchen, selvom Inger Støjberg (V) flere gange har afvist forslaget. Kortet kan blive til virkelighed med en mindre ændring, mener SF. BAT-Kartellet er åbent for at se på mulighederne, men foretrækker det originale forslag.
SF ser nu en mulighed for at tilpasse byggebranchens forslag om et id-kort, så det overholder EU-lovgivning.
SF ser nu en mulighed for at tilpasse byggebranchens forslag om et id-kort, så det overholder EU-lovgivning.Foto: www.colourbox.com

Man kan altså ikke kræve et bestemt kursus, men man kan godt kræve bestemte kvalifikationer. Det giver jo en åbning i forhold til id-kortet.

Eigil Andersen (SF)
Arbejdsmarkedsordfører
Nej, nej og atter nej. Sådan har svaret fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg lydt, hver gang oppositionen og byggebranchen har foreslået at indføre et id-kort. Men nu ser oppositionen en ny mulighed for at gøre kortet spiseligt for ministeren.

"Hvis vi kopierer den ordning, stilladsbranchen har lavet, vil vi fjerne en af ministerens væsentligste indvendinger mod id-kortet," siger Eigil Andersen, arbejdsmarkedsordfører for SF, som mener, at kortet vil kunne forbedre arbejdsmiljøet på landets byggepladser.

Støjberg: I strid med EU-lov
Byggebranchen har tidligere foreslået en ordning, hvor alle på en byggeplads, uanset faggruppe, skal kunne dokumentere, at de har taget et dansk sikkerhedskursus. Samtlige medarbejdere på en byggeplads skal bære et id-kort, der indeholder information om, at de har taget kurset, foreslår byggebranchen.

Det forslag har Inger Støjberg afvist i flere omgang senest i sidste uge, da hun på et samråd i arbejdsmarkedsudvalget afviste forslaget med to begrundelser.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00