Ny aftale om mindre bøvl

DOKUMENTATION: En ny aftale om mindre bureaukrati på beskæftigelsesområdet kommer lang tids kritik i møde. Det betyder blandt andet, at ledige ikke længere skal i aktivering, hvis de har et job på hånden.
En ny aftale om at forenkle arbejdsgangene i beskæftigelsesindsatsen er blevet vedtaget af Venstre, Konservative, Socialdemokraterne, Radikale, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne. Aftalen skal nedbringe mængden af bureaukrati i beskæftigelsesindsatsen på jobcentre, kommuner, virksomheder og a-kasser.

"Med aftalen har vi taget et godt første skridt i den nødvendige afbureaukratisering på beskæftigelsesområdet," siger arbejdsmarkedsordfører Morten Østergaard fra De Radikale i en pressemeddelelse.

Lettelser for ledige med job på hånden
Flere af aftalens tiltag kommer den kritik i møde, som længe har ramt beskæftigelsesindsatsen. For eksempel skal ledige, som begynder på et nyt job inden for seks uger, ikke længere skal møde op til samtaler på et jobcenter eller kan blive sendt i aktivering. Det fremgår af aftalens punkt 3:

"Ledige, som er på vej i job, på barsel, efterløn/fleksydelse eller pension inden for de næste seks uger, og personer, der er på arbejdsfordeling eller hjemsendt på grund af vejrlig eller materialemangel, skal være omfattet af en mindre intensiv indsats. Det indebærer, at de ikke længere skal møde personligt op til samtaler i jobcentret, hos anden aktør eller hos a-kassen, og at de heller ikke skal deltage i aktive tilbud. De skal desuden kun søge job, som det er relevant for dem at søge, fx vikar- og afløserjob. Tilsvarende gælder for sygedagpengemodtagere, der forventes fuldt raskmeldt og på vej tilbage i job eller skal på barsel."

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00