Ny stærk alliance vil kæmpe for at holde på udenlandske studerende

SAMARBEJDE: Universiteter, studerende, industri og erhvervsliv går sammen i et nyt forpligtende samarbejde om at udforme tiltag og anbefalinger til Folketinget, som kan holde udenlandske studerende i landet efter studierne.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) omringet af udenlandske studerende foran AAU, efter at universitetet har meldt ud, at de vil lukke uddannelserne ned. Den situation vil en ny alliance via en arbejdsgruppe forhindre sker i fremtiden.
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) omringet af udenlandske studerende foran AAU, efter at universitetet har meldt ud, at de vil lukke uddannelserne ned. Den situation vil en ny alliance via en arbejdsgruppe forhindre sker i fremtiden.Foto: Pressefoto AAU/ Anders Nissen
Toke Gade Crone Kristiansen

Der er et stort potentiale i de internationale studerende, hvis en større andel fastholdes på det danske arbejdsmarked.

Sådan lyder det i kommissoriet for et nyt samarbejde, som skal øge andelen af udenlandske studerende, som bliver i Danmark efter endt uddannelse.

Alliancen består af nogle af de mest markante interesseorganisationer på universitetsområdet: Dansk Industri, Dansk Erhverv, Danske Studerendes Fællesråd og Danske Universiteter.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00