Debat

Nye regler vil svigte kræft- og gigtpatienter

DEBAT: Politikerne skal tænke sig godt om, før de stemmer ja til det nye forslag om sygedagpenge, der vil ramme alvorligt syge kræft- og gigtpatienter hårdt. Det mener Lene Witte, direktør i Gigtforeningen.
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Bogstavelig talt vil både kræft- og gigtpatienter kunne ligge i hospitalssengen, mens sygedagpengene tages fra dem, hvis lægen ikke kan skrive under på, at de er i livsfare.

Lene Witte
Direktør i Gigtforeningen
Fakta

BLAND DIG!

Deltag i debatten og send dit indlæg til redaktør af Altinget | Arbejdsmarked Jørgen Skadhede på [email protected]

Af Lene Witte
Direktør i Gigtforeningen.

Der er nye regler om sygedagpenge på vej. Umiddelbart før jul indgik politikerne forlig på området, forleden blev lovforslaget fremsat.

I mellemtiden er der blevet tilføjet en sætning, som medfører væsentlige ændringer i selve substansen i aftalen.

I den oprindelige forligstekst stod der, at sygedagpengene som noget nyt forlænges efter fem måneder ved "alvorlig, livstruende sygdom". Nu er der tilføjet følgende i bemærkningerne til loven: "hvor der er begrundet tvivl om overlevelse".

Det er en helt absurd tilføjelse. Mange patienter med alvorlige sygdomme vil efter kun fem måneder være midt i opslidende udrednings- og behandlingsforløb.

Bogstavelig talt vil både kræft- og gigtpatienter kunne ligge i hospitalssengen, mens sygedagpengene tages fra dem, hvis lægen ikke kan skrive under på, at de er i livsfare.

Var det hensigten? Vil politikerne virkelig hive mennesker, der er alvorligt syge og svækkede, ud af sygesengen for at sætte dem i jobafklaring og på kontanthjælpsydelse? Er det kun, når man er i overhængende livsfare, at man skal sikres en værdig forsørgelse?

Ministeren og alle partier bør tænke sig om en ekstra gang, før de stemmer ja til forslaget. Djævlen ligger i detaljen - og denne djævel er grum!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00