Organisationerne vil have investeringer nu

INVESTERINGER: Der er behov for massive offentlige investeringer, mener 3F, som bakkes op af blandt andet LO og FTF.
FTF's formand, Bente Sorgenfrey, bakker op om 3F's udmeldinger i forhold til offentlige investeringer.
FTF's formand, Bente Sorgenfrey, bakker op om 3F's udmeldinger i forhold til offentlige investeringer.Foto: FTF
Anders Agner Pedersen

Vores vurdering er den samme som 3F's, nemlig at vi skal satse på at holde beskæftigelsen oppe, og dermed sætte de initiativer i gang, som kan modvirke den ledighed, som økonomerne er enige om kommer.

Dennis Kristensen
Formand, FOA
3F står ikke alene med sit synspunkt omkring øjeblikkelige offentlige investeringer for at sikre arbejdspladser. Således siger LO's formand, Harald Børsting, i en udtalelse, at han ser et stort behov for offentlige investeringer, såvel i 2009 som i 2010. Og det skal ikke være investeringer for småpenge. Står det til LO, skal der over de to år investeres 17 milliarder kroner.

"Ledigheden er allerede steget i byggesektoren og hos dens underleverandører i industrien og transportsektoren. Om kort tid vil også den generelle ledighed stige, og der er ingen tvivl om, at det bliver en kraftig stigning. En fordobling af ledigheden vil slå bunden ud af mange familiers økonomi. Derfor er det hasard at sidde og vente på, at det bliver værre. Der er brug for at gribe ind nu," siger LO's formand Harald Børsting og uddyber:

"Timingen for en investeringsplan nu er optimal, da den jo fortrinsvis skaber beskæftigelse blandt de grupper, der allerede er ramt, nemlig i byggebranchen og de tilstødende brancher," forklarer Børsting, der vurderer, at disse investeringer vil kunne skaffe arbejde til 20.000 mennesker.

FOA: Der skal ske noget
Hos FOA er man enig i, at den øjeblikkelige situation på arbejdsmarkedet kræver handling. Men om det nødvendigvis skal ske gennem offentlige investeringer lige nu, er formand Dennis Kristensen ikke helt sikker på.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00