Overenskomstforhandlinger fortsætter alligevel trods corona-krise

OK20: Efter en kort pause har forligsmanden i samråd med FH og DA besluttet at fortsætte overenskomstforhandlingerne. Fagbosser kritiserer forligsmanden for at spille hasard med befolkningens sikkerhed og sundhed.

Stemningen foran Forligsinstitutionen på Skt. Annæ Plads, som den så ud før pausen i forhandlingerne, lever næppe op til Sundhedsstyrelsens aktuelle anbefalinger.
Stemningen foran Forligsinstitutionen på Skt. Annæ Plads, som den så ud før pausen i forhandlingerne, lever næppe op til Sundhedsstyrelsens aktuelle anbefalinger.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Onsdag aften blev forhandlingerne i Forligsinstitutionen om fornyelse af overenskomster på det private arbejdsmarked sat på pause på ubestemt tid.

Men allerede torsdag aften var topforhandlerne fra Dansk Byggeri og Byggegruppen i 3F tilbage i Forligsen.

{{toplink}}
Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Dokumentation

Drejebog for OK20 (før coronapause)

Mens store områder som industri, transport og handel nåede i mål med deres forhandlinger uden forligsmandens indblanding, står byggeriets parter nu stejlt over for hinanden i Forligsen.

Aktuelt har forligsmand Jan Reckendorff brugt den første af sine to muligheder for at udsætte konflikten i 14 dage.

Lykkes det ikke at nå til enighed, kan han samle byggeriet og andre resterende områder op med et mæglingsforslag, som han baserer på industriens gennembrudsforlig.

Mæglingsforslaget kræver opbakning fra både DA og FH. Er der ikke det, kan storkonflikten bryde ud 3. april.

Hvis der er opbakning fra FH og DA, sendes mæglingsforslaget til urafstemning 17. april. Hvis et samlet flertal på tværs af alle brancher stemmer nej, vil det også udløse storkonflikt.


0:000:00