Pape: Debat om offentligt ansattes ytringsfrihed har været en øjenåbner

SAMRÅD: Der vil ikke blive flyttet et komma i forhold til offentligt ansattes ytringsfrihed, gentog justitsministeren adskillige gange torsdag. Pressen har misforstået vores hensigt, men debatten har trods alt været god, tilføjer han.

"Hvad skal det til for," tænkte justitsminister Søren Pape Poulsen. "Det hele bygger jo på en misforståelse. Jeg har ikke ønsket at ændre på noget."

Sådan sagde Søren Pape, der torsdag var indkaldt til samråd i retsudvalget om offentligt ansattes ytringsfrihed.

I januar udsendte Justitsministeriet et udkast til et revideret kapitel 9 i vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed fra 2006. Jurister og repræsentanter for offentligt ansatte var straks ude og råbe vagt i gevær. En lang række høringsparter har udtrykt sig kritisk om vejledningen, som dagbladet Information har skrevet om.

Det er selvsamme bekymring, der var baggrunden for samrådet.

"Der er ikke tale om nye regler, men et forsøg på at uddybe en vejledning om reglerne. Der vil gælde præcis de samme regler, når vejledningen ændres som foreslået," sagde Søren Pape Poulsen og understregede, at der ikke var tale om et politisk initiativ, men et påbud fra Folketingets Ombudsmand.

Debatten har været god 
Justitsministeren føler sig misforstået af pressen. Der er ikke tale om nye regler, men blot en klargøring af de eksisterende regler, som ministeren gentog ved flere lejligheder. Reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed og meddeleret vil altså være nøjagtig de samme, når den nye og klargjorte vejledning ligger klar.

"Det har været en øjenåbner med den reaktion, der er kommet oven på den her debat," sagde Søren Pape.

Hele samrådet kan ses her.

 

Forrige artikel Cevea henter ny direktør fra Politiken Cevea henter ny direktør fra Politiken Næste artikel Statens sygefravær rammer laveste niveau i 10 år Statens sygefravær rammer laveste niveau i 10 år