Private arbejdsgivere advarer mod særlig lønstigning til sygeplejersker

Af aflønne sygeplejerskerne med penge fra den såkaldte corona-krigskasse vil skabe ubalance og bryde med årtiers regulering på hele arbejdsmarkedet, mener Dansk Arbejdsgiverforening. Den langsigtede løsning ligger i lønkomitéen. 

Vicedirektør i DA, Pernille Knudsen, advarer mod at bruge corona-krigskassen til højere løn til sygeplejerskerne, og mener i stedet at løsningen ligger i regeringens lønkomité. 
Vicedirektør i DA, Pernille Knudsen, advarer mod at bruge corona-krigskassen til højere løn til sygeplejerskerne, og mener i stedet at løsningen ligger i regeringens lønkomité. Foto: Pressefoto
Rikke Brøndum

Flere partier på Christiansborg og økonomer har de seneste dage foreslået at give sygeplejerskerne en ekstraordinær pose penge fra den såkaldte corona-krigskasse.

Det er dog ikke nogen god idé, mener Dansk Arbejdsgiverforening, der allerede for et år siden advarede politikerne mod at gå den vej. 

At tage ekstra penge fra corona-krigskassen vil bryde med det vigtige grundprincip, vi har haft i årtier om, at lønnen i det private og offentlige følges ad.

Pernille Knudsen, vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00